ODLAZI LEGENDA

Beckham: Nitko nogometu nije dao više od Sir Alexa

08.05.2013 u 17:00

Bionic
Reading

Otišao je veliki Sir Alex Ferguson. Legendarni škotski stručnjak objavio je kako će s posljednjim kolom Premiershipa zauvijek mahnuti navijačima i profesionalnom nogometu i trenersku ulogu zamijeniti onom - aktivnog umirovljenika

Teško je izdvojiti koji su igrači najviše obilježili ultrabogatu eru Alexa Fegusona u Manchester Unitedu. Ryan Giggs, Paul Scoles, Roy Keane, Eric Cantona, Garry Neville, David Beckham... Duga je lista zvijezda koje su rasle na metodama osebujnog Fergusona, a među njima je i najpopularniji engleski sportaš svih vremena David Beckham.

'Nema uopće potrebe pričati o njegovim uspjesima i trofejima, oni su impozantni. Ali njegov utjecaj na momčad, igrače i navijače bio je možda i još impresivniji. Mislim da nitko nije imao takav utjecaj u nogometno svijetu. Ikada,' rekao je Beckham koji je pod Fergusonovom palicom trenirao punih 10 sezona tijekom kojih je upisao 394 službena nastupa i 84 gola za United. Bio je kapetan momčadi koja je 1999. osvojila titulu u Ligi prvaka, a otišao je nakon velike svađe s Fergusonom četiri godine kasnije tijekom koje ga je Ferguson pred cijelom močadi navodno pogodio kopačkom u glavu. Ferguson je mogao sve.