UŽARENA ATMOSFERA

BBB-i zaustavljeni pred kućom Zdravka Mamića

26.10.2014 u 12:10

Bionic
Reading

U noći sa subote na nedjelju veća navijačka skupina BBB-a, koji danas planiraju povratak na sjevernu tribinu maksimirskog stadiona, zaustavljena je u pokušaju da dođu do kuće Zdravka Mamića

Vijest o dvojici prostrijeljenih pripadnika Bad Blue Boysa, točnije neuspješnom atentatu, odjeknula je navijačkim Zagrebom poput pada meteora. Pobunjeni navijači, koji se ove sezone još nisu pojavljivali na maksimirskom stadionu, brzo su dogovorili pokušaj ulaska na sjevernu tribinu tijekom nedjeljnog dvoboja s Osijekom. No, već se u kasnim satima subote okupilo stotinjak navijača koji su s Britanskog trga krenuli prema Tuškancu i kućnoj adresi Zdravka Mamića kojega javno povezuju s ovom pucnjavom.

Očekivano, na put se stala pravodobno informirana interventna policija koja je spriječila bilo kakve neugodnosti, a Zdravko Mamić kasnije je izišao iz svoje kuće u društvu Dinamovog povjerenika za sigurnost, nekada visoko pozicioniranog policajca, Krešimira Antolića. Dom Zdravka Mamića i dalje je pod policijskom prismotrom, a navijači su najavili okupljanje kod parka Ružmarinka blizu stadiona od 13 sati.

Iako su tenzije vrlo visoke, svi apeliraju kako razum treba nadvladati emocije i kako sve treba proteći u što je moguće mirnijem tonu. Navijači kasnije planiraju doći i pred bolnicu u Dubravi gdje im leži prijatelj koji je preživio s tri metka u trbuhu i jednim u nozi.