GRANICA DOBROG UKUSA

Bayern zabranio ulazak engleskim novinarima

03.04.2014 u 17:28

Bionic
Reading

Minhenski Bayern, bijesan zbog članaka o svom igraču Bastianu Schweinsteigeru objavljenih u četvrtak u dva engleska dnevnika nakon utakmice Lige prvaka protiv Manchester Uniteda (1-1), zabranio je njihovim novinarima ulazak na svoj stadion za uzvrat 9. travnja

Dva su dnevnika na naslovnici objavili sliku nogometaša, koji je postigao izjednačujući pogodak da bi na kraju bio isključen zbog dva žuta kartona, uz igru riječi s jednim dijelom njegova prezimena - Schwein - što na njemačkom znači svinja.

'You Schwein', piše tako The Sun, dok je Mirror dodao i epitet 'You dirty Schwein', što se može prevesti kao 'Ti prljava svinjo'.

'Nakon četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i minhenskog Bayerna u utorak dva engleska medija su pisala na diskriminacijski i uvredljiv te pun nepoštivanja način o našem igraču Bastianu Schweinsteigeru,' objavio je bavarski klub na svojim stranicama.

'Bayern ne prihvaća takav način i najstrože ga osuđuje,' dodaje klub napominjući kako neće odobriti akreditacije novinarima Suna i Daily Mirrora za uzvratni susret 9. travnja za Allianz Arenu.