hoće li upaliti?

Bayern smislio odgovor na sulude transfere svojih europskih rivala!

21.08.2017 u 19:47

Bionic
Reading

Na otvaranju Bayernovog novog i modernijeg kampusa za razvoj mladih nogometaša predsjednik Uli Hoeness poručio je svjetskog javnosti da je to odgovor njemačkog kluba na sulude transfere i ogromne plaće igrača koje trenutno vladaju u nogometu...

Podsjetimo, iz Bayerna su već ranije digli glas protiv ogromnih transfera koji u posljednje vrijeme tresu nogomet i naglasili su da nemaju namjere krenuti istim putem. Više od pedesetak milijuna eura Bavarci za igrača ne žele izdvojiti i voljeli bi uvođenje 'salary cupa', odnosno ograničenja visina plaća za svaki nogometni klub, no veliko je pitanje može li to Uefa provesti.

Da su odlučili krenuti drukčijim putem iz Münchena su još jednom potvrdili ovog ponedjeljka na otvorenju novog i modernijeg Bayernovog kampusa za razvoj mladih nogometaša.

'Siguran sam da s ovim imamo pravi odgovor na razvoj međunarodnog nogometa, sulude transfere i eksploziju plaća,' izjavio je predsjednik Uli Hoeness koji kaže da je ponosan i sretan, jer cijeli centar nije koštao niti pola Neymara. Naime, projekt je kompletiran za 70 milijuna eura.

David Alaba posljednji je član omladinske škole koji se 2010. godine uspio probiti u prvu momčad, zbog čega je Bayern i uložio veliki novac u ovaj projekt kako bi u budućnosti razvijao više vrhunskih nogometaša u vlastitom dvorištu.

'Želja je svake godine po jednog igrača razviti za našu profesionalnu momčad,' dodao je Karl-Heinz Rummenige.

Autor: YouTube

Kampus se nalazi u blizini Allianz Arene, a u sklopu njega su stadion za dvije i pol tisuće gledatelja, sedam nogometnih igrališta, sportska dvorana, teretana, menza, kao i internat za 35 talenata. Hoće li to biti dovoljno za utrku s europskim bogatašima u budućnosti, teško je reći...