ostaje u Münchenu

Bayern novim ugovorom zadržao legendu kluba; godišnje će zarađivati 20 milijuna eura

20.12.2023 u 13:53

Bionic
Reading

Njemački reprezentativac i napadač minhenskog Bayerna Thomas Müller (34) produžio je ugovor s klubom iz Münchena do 2025. godine

Thomas Müller (34) istinska je legenda minhenskog Bayerna. U klub je stigao kad mu je bilo samo 10 godina te je u redovima bavarskog velikana proveo neprekidno gotovo 25 godina!

Odigrao je čak 684 utakmice u svim natjecanjima, zabio je 237 golova, a još je 261 put asistirao suigračima te je osvojio sve što se u klupskoj konkurenciji osvojiti moglo. Ima čak 32 trofeja, od čega 12 naslova prvaka Njemačke...

Uz sve to mu u ovom trenutku nedostaju samo 22 utakmice da na ljestvici nogometaša koji su odigrali najviše mečeva u dresu Bayerna s trona svrgne legendarnog golmana Seppa Mayera koji se zaustavio na brojci od 706 utakmica.

  • +7
Bayern - Stuttgart, Bundesliga, 17.12.2023. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

'On je vođa, i na terenu i izvan njega. Pametno igra i vrlo je raznovrstan. Uz sve to skoro nikad nije ozlijeđen, uvijek je tu', kazao je sportski direktor Bayerna Christoph Freund nakon što je objavio da Müller ostaje do ljeta 2025. godine.

'Želim pomoći da momčad ide u pravom smjeru. Želim razveseliti naše navijače golovima, asistencijama...', rekao je Müller koji je s Bayernom osvojio dvije Lige prvaka (2013., 2020.), a s njemačkom je reprezentacijom 2014. godine bio svjetski prvak.

Bayern je morao reagirati jer je Manchester United želio preoteti Müllera već ove zime, na Old Traffordu su se ponadali kako će legendarni napadač pristati jer ove sezone nije prvi izbor nakon dolaska Harryja Kanea u München. 

No, Müller će, kako se sada čini, karijeru završiti u Bayernu, a prema novom ugovoru će zarađivati 20 milijuna eura na godinu