PRAZNE MREŽE

Bayern je izgubio u gostima nakon gotovo pet godina, ali je prekinut još jedan čudesan niz bavarskog stroja koji je trajao 30 utakmica

07.04.2022 u 08:40

Bionic
Reading

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Villarreal je iznenađujuće pobijedio Bayern München 1:0, a prekinuti su i neki fantastični nizovi bavarske momčadi

Bavarci su bili veliki favoriti, no španjolski sastav, koji je u osmini finala izbacio Juventus, još je jednom potvrdio da nije slučajno među osam najboljih momčadi.

Villarreal je zabio već u osmoj minuti. Lo Celso je uposlio Pareja koji je pucao, no loptu je ispred Neuera skrenuo Danjuma postigavši svoj šesti gol ove sezone u Ligi prvaka.

Bio je to prvi gostujući poraz njemačkog velikana u Ligi prvaka u posljednje 23 utakmice. Posljednji poraz na gostovanju Bayern je doživio u rujnu 2017. od PSG-a (0:3).

No prekinut je još jedan puno duži niz što se tiče broja utakmica. Naime njemački prvak nije zabio u elitnom nogometnom natjecanju prvi put nakon 30 utakmica zaredom.

  • +13
Liga prvaka: Villarreal - Bayern, 6.4.2022. Izvor: EPA / Autor: BIEL ALINO

Ono što je uspjelo Villarrealu napravila je i obrana Liverpoola 19. veljači 2019., kada je u prvom susretu osmine finala na Anfieldu također bilo nepopularnih 0:0, a 'Redsi' su na kraju slavili u Münchenu 3:1 i prošli dalje.