NAJSTARIJI IKADA

Benzema ostvario četvrti hat-trick u Ligi prvaka, na vrhu liste su Messi i Ronaldo, a u negativnom kontekstu spominje se i Dinamo

07.04.2022 u 06:48

Bionic
Reading

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Real Madrid je na gostovanju pobijedio Chelsea sa 3:1, a sva tri gola za Kraljevski klub zabio je francuski napadač Karim Benzema.

Bio je to njegov četvrti hat-trick u Ligi prvaka, a na vrhu liste svih vremena su Lionel Messi i Cristiano Ronaldo sa po osam utakmica u kojima su postigli najmanje po tri gola. Messi svih osam u Barceloni, a Ronaldo sedam u Realu, a jedan u Juventusu.

Ukupno su 93 igrača u susretima Champions League upisala hat-trick.

U jednoj sezoni najviše ih je imao Cristiano Ronaldo, tri i to 2015/16., dok su Karim Benzema, Robert Lewandowski, Lionel Messi i Luiz Adriano u jednoj sezoni imali po dva.

Najbrži hat-trick upisao je napadač Lyona Bafetimbi Gomis kojem je trebalo svega osam minuta kako bi u prosincu 2011. zabio tri gola zagrebačkom Dinamo. Bila je to utakmica u kojoj je francuski sastav slavio sa 7:1.

  • +3
Liga prvaka: Chelsea - Real Madrid, 6.4.2022. Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Najmlađi igrač koji je na jednoj utakmici zabio tri gola bio je Raul Gonzalez, koji je imao 18 godina i 114 dana kada je zabio tri gola u 6:1 pobjedi Real Madrida protiv Ferencvarosa u listopadu 1995.

Najstariji igrač s hat-trickom postao je večeras Karim Benzema koji je tri gola protiv Chelsea zabio sa 34 godina i 108 dana.

HAT TRICK LISTA SVIH VREMENA

  • 8 - Lionel Messi (Barcelona)
  • 8 - Cristiano Ronaldo (Real Madrid 7, Juventus 1)
  • 5 - Robert Lewandowski (Dortmund 1, Bayern München 4),
  • 4 - Karim Benzema (Real Madrid)
  • 3 - Filippo Inzaghi (Juventus 2, AC Milan 1)
  • 3 - Mario Gomez (Bayern Munchen) 3 - Luiz Adriano (Šahtar Donjeck)
  • 3 - Neymar (Barcelona 1, Paris Saint-Germain 2)...

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.