POGLEDAJTE KAKO IGRA

Bayern dao malo bogastvo za novo 'čudo od djeteta'!

02.01.2015 u 18:42

Bionic
Reading

Njemački nogometni prvak Bayern iz Muenchena angažirao je 19-godišnjeg mladog njemačkog reprezentativca Joshuu Kimmicha, sadašnjeg člana Stuttgarta koji će se bavarskom velikanu priključiti 1. srpnja

Prema navodima njemačkih medija, Bayern će za perspektivnog defenzivnog veznjaka platiti sedam milijuna eura odštete. Kimmich je s Bayernom potpisao ugovor do ljeta 2020. godine.

Kimmich je igrao za reprezentaciju Njemačke u kategorijama do 17, 18 i 19 godina, a u listopadu je debitirao i za U-21 reprezentaciju. Ove je godine igrao drugu njemačku ligu za RB Leipzig, u kojem nastupa i naš Ante Rebić

S reprezentacijom U-19 Kimmich je osvojio Europsko prvenstvo, kada je njemačka izabrana selekcija pobijedila Portuga l:0. Upravo snimka njegovih akcija s te utakmice pokazuje kako je riječ o igraču koji ima kvalitete koje nalikuju onima Xabi Alonsa, koji je ove godine došao u Bayern kako bi popunio rupu koja je nastala odlaskom Tonija Kroos.

Također, na toj poziciji konkurira Thiago, ali njega gotovo da nema već sezonu i pol zbog različitih ozljeda. A boljeg tutora od Alonsa teško da Kimmich može poželjeti.