ZABIJA I NA KONJIMA

Batistuta debitirao na utakmici pola

03.03.2009 u 17:51

Bionic
Reading

Jedan od najboljih napadača svih vremena Argentinac Gabriel Batistuta (40) debitirao je kao igrač pola nastupivši za momčad La Gloria.

Batistuta iz dana dok je zabijao na nogometnim terenima

Legendarni igrač argentinske vrste i Fiorentine pronašao je nakon prestanka nogometne karijere novu sportsku ljubav - polo. Batigol, kako mu je glasio nadimak iz igračkih dana posjeduje konje, ali i momčad za koju nastupa. U prvom susret postigao je dva pogotka, no nije bio zadovoljan svojom igrom.

'Bio sam očajan. Međutim, još uvijek učim. Tek sam na počecima svoje polo karijere i nisam previše zabrinut. Sve dok se zabavljam je super,' kazao je Batistuta, tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća ponajbolji svjetski napadač.

Zanimljivo, s njim u momčadi zaigrao je i jedan od najboljih igrača pola na svijetu, Adolfo Cambiaso, a utakmicu je s tribina pratio tenisač David Nalbandian.

'Ovaj sport je iznimno zahtjevan i danas sam shvatio koliko moram vježbati ukoliko želim igrati dobro', dodao je Batistuta koji je u dresu argentinske vrste u 78 nastupa zabio čak 56 golova.

Za Fiorentinu je igrao devet godina postigavši 168 pogodaka, a igrao je i za Romu, Boca Juniorse, River Plate i Newell's Old Boyse.