SPEKTAKL U ROSARIJU

Lionel Messi 'ukrao show i pokvario' Rodriguezu oproštajnu utakmicu

25.06.2023 u 11:26

Bionic
Reading

Iako je to trebala biti utakmica u čast Maxija Rodrigueza, njegov je oproštaj od nogometa ostao u sjeni Lionela Messija

Bivši nogometaš Newell's Old Boysa, Atletica, Espanyola, Liverpoola i Penarola, Maxi Rodriguez u Rosariju je organizirao revijalnu utakmicu između reprezentacije Argentine i Newell's Old Boysa na kojem su zaigrale brojne nogometne legende ove zemlje.

Iako je Rodriguez trebao biti u prvom planu, šou je ukrao naravno Lionel Messi. Navijači Newell's Old Boysa, Messijevog matičnog kluba, priredili su čudesan doček svom heroju.

Stadion je bio u mraku nakon čega je odjednom krenula bakljada i pjesma kojom su navijači Messiju čestitali 36. rođendan, ali i poslali mu poziv da se vrati kući.

Novopečeni igrač Inter Miamija sudjelovao je u revijalnoj utakmici, a kako je nogomet njegova najveća ljubav i strast, onda za njega nema revijalnih utakmica, te kad god može zabija golove. Tako je bilo i ovog puta, a loptu je u mrežu gurnuo triput.

Prvi od tih pogodaka bio je zaista fenomenalan. Igrala se četvrta minuta kada je Messi potegao iz slobodnjaka s nekih 20 metara i loptu poslao u same rašlje. Golman je sve to samo mogao ispratiti pogledom.

Na kraju je utakmica završila pobjedom Newell's Old Boysa rezultatom 7:5.

Maxi Rodriguez zabio je po jedan gol za obje momčadi, a uz Messijev hat-trick (pogledajte ih OVDJE), za Argentinu je pogodio i Martin Posse.

Dva gola za Newell's Old Boyse zabio je Ignacio Scocco, legendarni Gabriel Batistuta, a po jedan pogodak postigli su i Rodriguezov sin te dvije kćeri.