LUDNICA U BJELORUSIJI

BATE šokirao Bayern, prva pobjeda Valencije

02.10.2012 u 22:53

Bionic
Reading

Najveće iznenađenje dosad odigranih utakmica 2. kola Lige prvaka svakako je napravio bjeloruski prvak BATE Borisov koji je u Minsku u sklopu skupine F svladao Bayern s 3-1

Slavio je BATE golovima Aleksandra Pavlova iz 23., Vitalija Rodionova iz 78. minute i Renana Bressana iz sudačke nadoknade i tako nanio Bayernu prvi poraz ove sezone u službenim utakmicama. Slavio je Bayern prethodno šest puta u njemačkom prvenstvu, te po jednom u DFB-Pokalu, Njemačkom superkupu i Ligi prvaka.

U 13. minuti susreta imao je Bayern najveću priliku na susretu kada je Toni Kroos oteo loptu suparniku duboko na njegovoj polovici, potom predriblao vratara Andreja Gorbunova i ljevicom iskosa s lijeve strane umjesto u praznu mrežu pogodio vratnicu.

Osvetio se taj promašaj Bayernu ubrzo, a za 1:0 Pavlov je loptu poslao u donji desni kut iz sredine kaznenog prostora nakon asistencije Aliaksandra Volodka.

Uključite se i vi u raspravu – registrirajte se na Tribina.hr, informirajte se o vlastitoj reputaciji i sudjelujte u stvaranju sadržaja novog domaćeg nogometnog communityja!


Nakon primljenog gola Bayern je preuzeo inicijativu, držao je više loptu, ali nije mogao do gola, dok je BATE opasno prijetio iz kontranapada. U 78. minuti BATE je potvrdio trijumf, a Rodionov je poentirao ljevicom u bliži kut nemoćnoga Manuela Neuera nakon lijepog duplog pasa sa Edgarom Oleknovičkom.

Bayernu je kakvu-takvu nadu vratio Franck Ribery golom u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali je u posljednjoj, petoj minuti nadoknade sudbinu Bavaraca zapečatio Renan Bressan kojem nije bilo teško okončati sjajnu kontru i pospremiti asistenciju Dmitrija Mozelovskog.

Mario Mandžukić odigrao je za Bayern do 75. minute kada ga je zamijenio Claudio Pizarro.

U drugoj odigranoj utakmici skupine F Valencia je na Mestalli dvama golovima Jonasa pobijedila Lille 2-0. Postao je tako Jonas treći igrač Valencije koji je zabio dva gola u nekoj utakmici Lige prvaka u posljednjih deset sezona (nakon Soldada i Ville).

Jonas je zabio u 38. i 78. minuti, a posebno je bio zanimljiv ovaj njegov potonji gol kojeg je dao skroz iskosa s desne strane ruba kaznenog prostora u dalji gornji kut, nakon pogrešne procjene Lilleovog vratara Mickaela Landreaua. Kažimo i da je Lille susret završio s igračem manje nakon isključenja Mathieaua Debuchyja iz 86. minute.

Liga prvaka, Skupina F, 2. kolo
BATE Borisov 3 1 Bayern Munchen
Strijelci
1:0 A. Pavlov (23') 2:0 V. Rodionov (78')
2:1 F. Ribéry (90') 3:1 R. Bressan (90')
Sastavi
A. Gorbunov
M. Simic
Y. Filipenko
M. Bordachev
D. Polyakov
D. Likhtarovich (66' M. Sivakov)
A. Volodko
E. Olekhnovich
V. Rodionov (87' D. Mozolevski)
A. Hleb
A. Pavlov (84' R. Bressan)
M. Neuer
Dante
J. Boateng
H. Badstuber (77' B. Schweinsteiger)
P. Lahm
L. Gustavo Dias
J. Martínez (58' X. Shaqiri)
F. Ribery
T. Müller
M. Mandžukić (75' C. Pizarro)
T. Kroos
Žuti kartoni
A. Pavlov 22'
M. Bordachev 70'
H. Badstuber 50'
Dante 58'
L. Gustavo Dias 72'
C. Pizarro 90'
Liga prvaka, Skupina F, 2. kolo
Valencia 2 0 Lille
Strijelci
1:0 Jonas (38') 2:0 Jonas (75')
Sastavi
V. Guaita
V. Ruiz
C. Delgado
A. Cissokho
A. Barragan
T. Costa
F. Gago
A. Guardado
S. Feghouli (87' J. Pereira)
R. Soldado (85' N. Valdez)
Jonas (81' D. Parejo)
M. Landreau
A. Chedjou (82' L. Digne)
M. Basa
F. Beria
M. Debuchy
B. Pedretti
I. Gana Gueye
F. Balmont
D. Payet
N. Roux (64' T. De Melo)
R. Mendes (73' Ronny)
Žuti kartoni
R. Soldado 14'
A. Barragan 33'
Jonas 80'
M. Debuchy 43'
B. Pedretti 71'
Crveni kartoni
M. Debuchy 86'