KV. ZA LIGU PRVAKA

BATE 'rastužio' Dinamo, Pao se osramotio, Maribor prošao

05.08.2014 u 22:18

Bionic
Reading

U utorak su odigrane prve četiri uzvratne utakmice trećeg pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka

Dinamo još mora obaviti svoj dio posla protiv danskog Aalborga, ali uvjerenja smo da je taj protivnik 'apsolviran' i da će se Dinamo naći u play-offu za Ligu prvaka. No, da bi ušao u elitno Uefino natjecanje, sigurno bi mu i lakši ždrijeb bio od koristi.

Međutim, 'modri' su zasad na čekanju, jer jedan od dva dva nositelja (drugi je Celtic, koji igra u srijedu), u utorak se spasio u sudačkoj nadoknadi. A riječ je o bjeloruskom BATE Borisovu koji je sa 3:1 pobijedio dobro nam znani Debrecen. Imali su Mađari prolaz (u prvoj su utakmici pobijedili 1:0) sve do 94. minute, ali tada je BATE zabio za 3:1 i prolaz u posljednju rundu natjecanja za Ligu prvaka.

Panathinaikos za kojeg su od prve minute igrali i Schildenfeld i Pranjić i Petrić s 0:0 iz belgijskog Liegea stigao je u Atenu. No, 'zeleni' su 'pali' već u prvom poluvremenu kada su igrači Standarda vodili s 2:1. S time što su sva tri gola djelo igrača belgijske momčadi.

Veliki posao napravio je i Maribor. 'Viole' su nakon 1:0 pobjede na svom stadionu, u gostima - ali nije se igralo u Izraelu već na Cipru - odigrali 2:2 (oba gola za Slovence zabio je Makedonac Agim Ibraimi), te s ukupnih 3:2 prošli dalje.

Najlakši zadatak imao je francuski Lille, koji je id prvog dvoboja u Švicrskoj donio velikih 2:0 protiv Grasshoppersa. Uzvrat je bio nešto mirniji, a završilo je 1:1 pa su Fracuzi prošli dalje.

BATE Borisov - Debrecen 3:1 (Volodko 39, Rodionov 66, Krivec 90+4/Sidibe 20pen) - Prva utakmica 0:1
Panathinaikos- Standard Liege 1:2 (Arlanagić 17-ag/Mbombo 36, Mpoku 41) - prva utakmica 0:0
Maccabi Tel Aviv - Maribor 2:2 (Ben Haim 42, Ben Basat 53/Ibraimi 35, 54) - prva utakmica 0:1
Lille - Grasshoppers 1:1 (Balmont 19/Abrashi 33) - prva utakmica 2:0