velike promjene

Barcelonu trese nezapamćena kriza; predsjednik kluba odlučio rasprodati cijelu ekipu, sigurna su samo trojica

18.04.2020 u 18:13

Bionic
Reading

Barcelona je spremna prodati sve svoje igrače osim Marca-Andrea ter Stegena, Frenkieja De Jonga i Lionela Messija

Pred Barcelonom je ljeto velikih promjena. Prema pisanju ESPN-a katalonski div kreće u veliku rasprodaju svojih igrača, a sigurna su zapravo samo trojica. Jedan od njih je svakako Lionel Messi koji je već godinama nedodirljiv u Barci što je i logično s obzirom na to da se radi o jednom od najboljih u povijesti nogometa.

Španjolci pišu kako prema nekim informacijama Messi sa svim bonusima godišnje od Barce dobije oko 70 milijuna eura, ali bez obzira na financijsku krizu koja slijedi, on ostaje među nedodirljivima. Osim njega, na prodaju neće biti ni golman Marc-Andre Ter Stegen ni Frenkie De Jong koji je prošle godine stigao u Barcu za 75 milijuna eura iz Ajaxa i tako iz ekipe istisnuo našeg Ivana Rakitića.

Svi ostali su na prodaju, ali predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu vjeruje kako će i sami transferi doživjeti veliku promjenu. Prema njemu će se manje trgovati u klasičnom smislu i plaćati igrače novcem, a u porastu bi trebala biti razmjena igrača.

'Neće ostati puno novaca za prijelazne rokove koji dolaze pa očekujem da će se igrači razmjenjivati', rekao je Bartomeu koji je klub uveo u krizu i prije koronavirusa.

I prije pojave koronavirusa uprava kluba se zakačila s igračima i Barcu već neko vrijeme trese velika kriza, a sada će ju koronavirus samo produbiti. Klub svakom neodigranom utakmicom gubi 3.3 milijuna eura, a u zadnjih tjedan dana je čak šest članova uprave otišlo zbog neslaganja s Bartomeuom i načinom na koji vodi klub. Pred Barcom je teški period koji će još dugo trajati...