marca se raspisala

Čini se da je Barcelona digla ruke od Neymara; Katalonci bi ovog sjajnog napadača, koji je i puno jeftiniji od Brazilca

18.04.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Argentinski nogometni reprezentativac i napadač milanskog Intera, 22-godišnji Lautaro Martinez, po svemu sudeći napustit će Italiju i preselit će u Barcelonu, k sunarodnjaku Lionelu Messiju

Iako je Brazilac Neymar velika želja Barcelone, čini se da je katalonski klub odustao od Brazilca jer toliko novca ipak nema, a PSG ga sigurno ne želi pustiti za (puno) manje od cijene koju su platili upravo Barceloni.

Podsjećamo, bogataši iz Pariza za Neymara su izdvojili 222 milijuna eura.

I svjesni da im treba zamjena za Luisa Suareza, čini se da bi s Nou Campa rado uzeli iz Interova dvorišta, odnosno da bi u svojim redovima htjeli vidjeti 22-godišnjeg Lautara Martineza. Tim prije što je Argentinac već izazio želju za igranjem na Nou Campu, a u tome ga je podržao i najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi.

Istina, za Martineza su bili zainteresirani i drugi veliki klubovi, ali u madridskom Realu okrenuli su se prema Erlingu Haalandu, dok se u Manchester Cityju još uvijek ne žele odreći Sergija Kuna Agüera i Gabriela Jesusa.

Lautaru je ovo druga sezona u Serie A i očito se poželio novih izazova te u ljeto želi promijeniti sredinu. Jedina briga mu je što u ugovoru postoji odštetna klauzula od 110 milijuna eura, dok mu je realna tržišna vrijednost puno manja i vrti se oko 70-tak milijuna eura. Dodamo li tome i manje financijske mogućnosti klubova uslijed situacije zbog koronavirusa, realno je za očekivati da bi Barcelona dobila igrača za manji iznos.

Osim toga, Katalonci su spremni u cijeli posao uključiti i neke svoje igrače, koji bi otišli u suprotnom smjeru, a Marca piše da bi talijanskom klubu bio ponuđen Arturo Vidal, dok La Gazzetta dello Sport predlaže Nelsona Semeda, Carlesa Alenu (op.a. trenutno je na posudbi u Betisu), Arthura i Marca Cucurellu (op.a. na posudbi u Getafeu).