EMOTIVAN TRENUTAK

Barcelonina zvijezda podigla je prst prema nebu, zabila je gol tjedan dana nakon obiteljske tragedije

17.02.2023 u 09:33

Bionic
Reading

U prvom susretu play-offa Europske lige, u sudaru europskih velikana, Barcelona i Manchester United su na Camp Nou odigrali 2:2, a na utakmici se dogodio jedan posebno emotivan trenutak

Barca je povela u 50. minuti, Raphina je ubacio iz kornera, a Marcos Alonso glavom pogodio za 1:0. No, samo tri minuta kasnije gosti su izjednačili golom Marcusa Rashforda na Fredovu asistenciju, da bi u 60. minuti nakon autogola Julesa Koundea stigli do vodstva. Barca je izjednačila u 76. minuti preko Raphine koji je ubacio loptu u kazneni prostor, ali nitko od igrača nije dirao loptu prevarivši De Geu.

Prvi gol na susretu izazvao je nevjerojatne emocije kod strijelca Marcosa Alonsa i na tribinama. Odmah je pokazao prstom prema nebu u znak posvete ocu.

Alonsov otac Marcos Alonso Pena, koji je također igrao za Barcu, tragično je preminuo prošlog tjedna u 63. godini nakon 'duge bolesti'.

Nogometaš katalonskog kluba dobio je jednu od rijetkih prilika da zaigra od početka utakmice, a na povjerenju trenera Xavija odužio se golom točno tjedan dana nakon velikog obiteljskog gubitka.

  • +15
Barcelona - Manchester United, Europska liga, 16.2.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Josep LAGO / AFP / Profimedia