kolo sreće se okreće

Barcelonin trener nije mogao izbjeći pitanje o Ivanu Rakitiću; njegov odgovor je veliko iznenađenje

08.12.2019 u 13:15

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone u subotu su na svom stadionu svladali Mallorcu 5:2, a jedan od igrača koji je privukao veliku pozornost je i naš Ivan Rakitić

Već smo pisali kako su i Lionel Messi svojim hat-trickom, zatim Luis Suarez nevjerojatnim golom, ali i Ante Budimir s dva gola u Ter Stegenovoj mreži, obilježili subotnji okršaj na Nou Campu između Barcelone i Mallorce (5:2).

No, primjetili su svi i odličan nastup Ivana Rakitića, za kojeg je prije dvadestak dana Eric Abidal najavio kako ga Barcelona u zimskom prijelaznom roku želi prodati.

>> Kakav preokret u 'slučaju Rakitić': umjesto igrača koji sigurno odlazi, sada su svi oduševljeni njegovim učinkom

'Rakitić zna da postoji sportska odluka koju mora razumjeti. Već je obaviješten da nije dio naših planova', rekao je Abidal.

Međutim, nekoliko dana nakon toga, iz krugova bliskih hrvatskom reprezentativcu, doznali smo da ova Abidalova izjava nije izrečena javno ni kao stav kluba.

  • +6
La liga, Barcelona - Mallorca Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

A da se situacija okreće u korist hrvatskog reprezentativca, jasno je svima. Novinari ga hvale, hvali ga i trener Valverde, a što je još važnije, Messi uz njega igra za još jedan promil bolje.

'Važan nam je. Donosi nam ravnotežu i dobro mu ide', izjavio je Valverde na upit o Rakitićevoj igri. Potom je dodao i ovo.

'Imamo veliku pomoć od njega. Još uvijek nemam planove (op.a. oko Rakitića) za siječanjski prijelazni rok jer još nije ni počeo. Idemo od utakmice do utakmice, zaredali smo s pobjedama, ali i odličnim igrama. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Rakitić igra na visokoj razini, i pokazao je kakav je profesionalac.'

Dakle, nije teško zaključiti kako bi ga Valverde želio i dalje imati u momčadi.

No, pitanje je što misle ljudi koji sjede u direktorskim fotaljama i po klupskim uredima.