Rastanak je sve bliže

Barcelona više ne računa na Rakitića: Katalonci pronašli zamjenu za hrvatskog reprezentativca koji ove zime definitivno napušta klub

14.11.2019 u 10:28

Bionic
Reading

Ivan Rakitić odlazi iz Barcelone, a kao zamjena bi trebao doći neko od trojca koji čine Fabian Ruiz, Saul Niguez i Rodrigo Bentancur

Ivan Rakitić ove zime napušta klub. To je činjenica koja svakim danom postaje sve izvjesnija. Frenkie de Jong ga je izgurao iz prve ekipe i Ernesto Valverde zapravo ga koristi samo kada baš mora što je premalo za igrača Raketinog kalibra.

Hrvatski reprezentativac je u nekoliko navrata izrazio nezadovoljstvo statusom u klubu, a španjolski mediji pišu kako ga Barca namjerava prodati ove zime. Najvjerojatnije destinacije su Italija ili Engleska, a zainteresiranih klubova ne manjka. Katalonci se žele osigurati u veznom redu pa su već pripremili i potencijalne zamjene za Raketu.

Na listi želja im je 23-godišnji Napolijev veznjak Fabian Ruiz, najbolji igrač U-21 Europskog prvenstva na kojem je njegova Španjolska kojoj je bio i kapetan osvojila zlato. Ruiz je i velika želja Real Madrida pa ćemo na zimu gledati veliki El Clasico na transfernom tržištu. Ruiz košta oko 60 milijuna eura, ali rat Barce i Real Madrida mogao bi i povećati njegovu cijenu.

Ne uspiju li dovesti Ruiza, u Barceloni će se okrenuti Juventusovom Bentancuru koji je i nešto jeftiniji i mogli bi ga dobiti za otprilike 35 milijuna eura ili Atleticovom Saulu koji košta oko 100 milijuna eura i pitanje je hoće li ga madridski sastav prodati direktnim konkurentima.

U svakom slučaju, Rakitić odlazi ove zime, a na njegovo mjesto dolazi novi igrač koji bi trebao uskakati kada De Jong ne može i polako ulaziti u ekipu, te tako pojačati vezni red.