bore se s krizom

Barcelona u finišu prijelaznog roka ostala bez jedne megazvijezde, ali onda navijače razveselila drugom; Katalonci uspjeli registrirati veliko pojačanje

01.09.2021 u 06:44

Bionic
Reading

Barcelona je Antoinea Griezmanna poslala u Atletico Madrid, a uspjela je registrirati Sergija Aguera

Barcelona je doživjela velike promjene u napadu u zadnjem danu prijelaznog roka. Antoine Griezmann se vratio u Atletico Madrid, dok su Katalonci registrirali Sergija Aguera. Griezmann će najprije na posudbu na godinu dana, a onda će madridski sastav moći otkupiti njegov ugovor za 40 milijuna eura.

Griezmann je s Atleticom dogovorio da će u klubu ostati dvije godine uz opciju produljenja za još jednu godinu. Barca će tako zapravo samo umanjiti svoj gubitak vezan za francuskog napadača koji se u njenom dresu nije snašao. Griezmann je za 120 milijuna eura prije dvije godine, ali nije se pokazao u Barci pa će sada za trećinu iznosa natrag u Madrid.

Barcine navijače će veseliti da je klub uspio registrirati Sergija Aguera usprkos velikim financijskim problemima u kojima se nalazi. Katalonski je sastav zbog loše situacije ostao bez Lionela Messija, ali i bez njegove velike plaće su bili u opasnosti da neće smjeti registrirati nove igrače zbog kršenja financijskog fair playa.

Ipak, nekoliko igrača je podmetnulo leđa i Barca je uspjela. Prvo je na smanjenje plaće pristao Gerard Pique što je omogućilo da klub registrira Memphisa Depaya, Erica Garciju i Reya Manaja, a onda su isto napravili i Jordi Alba i Sergio Busquets pa je Barca registrirala i Aguera koji bi trebao biti veliko pojačanje za klub.