Nova stranica katalonskog kluba

Barcelona pronašla novog trenera; slavni stručnjak jedva dočekao poziv iz kluba u kojem je i krenuo s karijerom

18.08.2020 u 15:08

Bionic
Reading

Nizozemski izbornik Ronald Koeman trebao bi sa španjolskim prvoligašem Barcelonom sklopiti trogodišnji ugovor, pišu u utorak nizozemski mediji

Nizozemski izbornik Ronald Koeman trebao bi sa španjolskim prvoligašem Barcelonom sklopiti trogodišnji ugovor, pišu u utorak nizozemski mediji.

Koeman ima u svom ugovoru s Nizozemskim nogometnim savezom (KNVB) klauzulu koja mu dopušta da raskine svoj ugovor s njima ako dobije ponudu od Barcelone, kluba za koji je igrao i gdje je počeo svoju trenersku karijeru kao pomoćnik Louisu van Gaalu.

Koeman (57) ne krije da bi trenerski posao u Barceloni za njega bio posao iz snova, a nizozemski mediji pišu da on osjeća da je to "sad ili nikad" da prihvati ponudu katalonskih divova.

Barcelona je u ponedjeljak i službeno smijenila Quiquea Setiena nakon visokog poraza od 2-8 od minhenskog Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

Za Nizozemski nogometni savez Koemanov odlazak je veliki udarac. On je pod ugovorom kao izbornik do svjetskog prvenstva u Kataru 2022. i vodio je reprezentaciju kroz kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje se trebalo održati ovo ljeto, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođeno za sljedeću godinu.