Slijedi velika trampa

Barcelona pronašla način kako se riješiti Ivana Rakitića; Katalonci Hrvata nude engleskom velikanu u zamjenu za sjajnog veznjaka

28.07.2020 u 08:14

Bionic
Reading

Barcelona želi dati Ivana Rakitića i Artura Vidala ili novac za Mattea Guendouzija kojeg se Arsenal želi riješiti zbog lošeg ponašanja

Ivan Rakitić je sve bliže odlasku iz Barcelone. Hrvatski reprezentativni veznjak u klub je stigao u srpnju 2014. godine iz Seville za 18 milijuna eura, a od tada je u 309 utakmica zabio 35 golova i upisao 41 asistenciju. Sada su sve glasnije glasine o njegovom odlasku.

Nije ni tajna da ga se Barca želi riješiti. 32-godišnji veznjak je već prošlog ljeta bio na izlaznim vratima, ali odlučio je ipak ostati u klubu što se pokazalo kao ne pretjerano dobra odluka. Nije dobivao veliku minutažu zbog Frenkieja De Jonga, a u jednom trenu su mu u klubu i otvoreno rekli da potraži novu sredinu.

Nekako se uspio održati, ali na kraju izgleda da će ipak otići. Barcelona ga je prvo nudila Interu kao dio transfera Lautara Martineza, a onda i Juventusu za Miralema Pjanića. Oba kluba su te kombinacije odbili, ali Barca ga planira ponuditi i engleskom velikanu što bi na kraju moglo i upaliti.

Španjolski mediji pišu kako katalonski div pregovara s Arsenalom od kojeg želi otkupiti Mattea Guendouzija. 21-godišnji francuski veznjak u Arsenal je stigao 2018. godine iz Lorienta za osam milijuna eura, a sada prema Transfermarktu vrijedi oko 40 milijuna. Ove je sezone u 34 utakmice upisao tri asistencije, ali Arsenal ga je voljan prodati.

Razlog je taj što su ga u Londonu već otpisali zbog lošeg ponašanja. Guendouzi tako već neko vrijeme trenira odvojeno od ekipe i čeka rasplet svoje situacije, a to želi iskoristio Barca koja je već navodno uspostavila kontakt s Arsenalom. Za mladog Francuza nude Rakitića i Artura Vidala, a ako to ne prođe će uz Raketu ponuditi i nadoplatu.