SPAS ZA KLUB

Barcelona pred potpisom ugovora koji 'život znači', a kultni stadion Camp Nou mijenja ime

08.02.2022 u 10:15

Bionic
Reading

Barcelona je napravila veliki korak prema ublažavanju svojih ogromnih financijskih problema, a Camp Nou bi u bliskoj budućnosti nosio sponzorsko ime

Prema izvorima katalonskog radija RAC1 španjolski velikan je blizu dogovora sa glazbeno-medijsko internetskoj platformi Spotifyjem iz Švedske odnosno čeka se službena potvrda milijunskog posla. Navodno se radi o trogodišnjem ugovoru ukupne vrijednosti od oko 280 milijuna eura odnosno oko 93 milijuna eura po sezoni.

Sponzorstvo uključuje nošenje reklame na dresovima muških i ženskih timova Barcelone u službenim utakmicama te na opremi za treninge, a stadionu Camp Nouu bi nosio Spotifyjevo ime.

U nedjelju su na utakmici u svečanoj loži su bili predstavnici Spotifyja što je jasan znak da su pregovori u završnoj fazi.

Inače, Barcelona je zbog lošeg poslovanja u nevjerojatnom dugu od 1,4 milijarde eura, a bivša uprava koju je tada vodio Josepa Maria Bartomeua nalazi se pod istragom.

'Detektirali smo plaćanje koje ne odgovara uzorku ugovora. Tužiteljstvo će reći jesu li isplate milijuna za kupoprodaju igrača nenormalne. U prošlosti sam se uvijek ponašao korektno. I to sam objasnio. Loše upravljanje je evidentno. Ne želim zlo nikome, čak ni onima koji su me povrijedili. Mi samo preuzimamo odgovornost, iz poštovanja prema našim partnerima. U situaciji smo da onaj tko napravi štetu mora to platiti. Tužiteljstvo će odlučiti ima li tu elemenata za kazneno djelo', otkrio je nedavno sadašnji predsjednik Barcelon Joan Laporta.

  • +6
Barcelona - Atletico Madrid, 6.2.2022. Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

''Bio sam šokiran. Ovakva ponašanja, kada se prenesu na pravni jezik i kaznenu nadležnost, imaju utjecaja. Odlučili smo prijaviti činjenice jer nismo policajci ni suci, niti želimo koristiti klupske resurse u pravnim postupcima. Tužiteljstvo će utvrditi odgovorne. To nije naš zadatak. To je vrlo ozbiljno pitanje. Nisam rekao da su se neki ljudi nepravedno obogatili, ali da istražitelji ne isključuju takva ponašanja. Ne govorim, niti želim reći. Tužiteljstvo će utvrditi je li netko stavio ruku u kutiju. Postojeći kontrolni mehanizmi su zaobiđeni, ali se radi na njihovom poboljšanju. Tužiteljstvo je ono koje radi na navodnom kriminalnom ponašanju i osobama koje su uključene. Tužiteljstvo je tužbu već prihvatilo na temelju nepobitnih činjenica s dokumentima koji dokazuju činjenice', dodao je Laporta.