S PRAVOM JE LJUT

Žestoki istup ogorčenog Nenada Bjelice; njegove riječi odjeknut će kod svih navijača Osijeka: Ne treba nam takva podrška!

07.02.2022 u 16:39

Bionic
Reading

U susretu 22. kola HT Prve lige Osijek je na gostovanju pobijedio Hrvatski dragovoljac sa 3:1 vrativši se na drugo mjesto ljestvice, a dan kasnije trener Nenad Bjelica izrazio je nezadovoljstvo s dijelom navijača

Osijek je stigao do pobjede okrenuvši rezultat nakon što je domaćin poveo već u osmoj minuti. Na utakmici je bilo 50-ak gostujućih navijača, a neki od njih nisu bili prava podrška osječkim nogometašima.

'Sramotno je bilo čuti vrijeđanje umjesto bodrenja naših igrača od strane nekoliko pojedinaca. Čemu se onda čuditi reakciji igrača. Ne bih ni ja otišao na kavu s onime tko me vrijeđa i zahvaljivao mu se na 'podršci'. Kod drugih klubova i navijača to ne vidim, a pogotovo u jednoj povijesnoj situaciji za naš klub', kazao je Bjelica, a prenose Sportske novosti.

'Ne znam kakva je to frustracija i što to tjera pojedince da dođu na utakmicu i vrijeđaju svoje igrače. Apsolutno podržavam igrače, jer ni je ne bih pokazao poštovanje onome tko poštovanje ne pokaže meni. To se zove samopoštovanje. Ne treba nam takva podrška.'

I on je doživio uvrede…

'Mene je jučer neki dečko od 16-17 godina stalno vrijeđao, doživljavam to na svim stadionima i sad bismo još trebali podnositi da nas i naši navijači vrijeđaju. Nećemo. Pozdravit će ih se svaki put kada nas podrže, a kada vrijeđaju neće ih se pozdraviti.'

  • +10
HT Prva liga: Hrvatski dragovoljac - Osijek, 6.2.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Podsjećamo, Hrvatski dragovoljac je poveo u osmoj minuti. Roko Jurišić je sjajno prošao po lijevoj strani, te povratnom loptom uposlio Bernarda Karricu, a krilni napadač domaćina je precizno pogodio donji lijevi kut za 1:0.

U 27. minuti Osijek je pomalo sretno stigao do izjednačenja. Kleinheisler je pucao sa 20-tak metara, lopta je na putu do gola pogodila Niku Galešića i prevarila nemoćnog Zvonimira Šubarića.

Osijek je okrenuo rezultat u 54. minuti Boharovim golom iz kaznenog udarca. Do penala je došlo nakon što je Bohara ubacio iz kornera, Mierez pucao glavom pogodivši gredu, no pritom ga je Frigan udario nogom po glavi. Sudac Dario Kulušić je spornu situaciju provjeravao i nakon asistencije VAR-a pokazao na bijelu točku.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Osijek je razriješio u 81. minuti nakon što je Mijo Caktaš zabio za 3:1.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport
Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel Arenasport