Velikan ima novog trenera

Barcelona ostala bez naslova prvaka pa otpustila trenera, a za novo ime na klupi katalonskog diva nije trebalo dugo čekati

02.07.2020 u 18:36

Bionic
Reading

Litavski stručnjak Šarunas Jasikevičius (44) izabran je za novog trenera španjolskog košarkaškog velikana Barcelone

Litavski stručnjak Šarunas Jasikevičius (44) izabran je za novog trenera španjolskog košarkaškog velikana Barcelone.

Jasikevičius će na klupi Barcelone naslijediti Svetislava Pešića koji je u srijedu dobio otkaz nakon što je Barca izgubila naslov prvaka Španjolske od Baskonije.

Legendarni litavski košarkaš potpisao je višegodišnji ugovor, a njegova godišnja plaća bit će oko milijun eura, prenose španjolski mediji.

Posljednjih šest godina proveo je u Žalgirisu, prvo je bio pomoćnik dvije godine, a od 2016. i prvi trener momčadi iz Kaunasa.

Zanimljivo, postao je već šesti Barcelonin trener u posljednjih pet godina. Xavi Pascual napustio je klub 2016., a nakon njega i Giorgios Bartzokas, Sito Alonso, Alfred Julbe i Svetislav Pešić.

Kao igrač, Jasikevičius je četiri puta osvajao Euroligu, najprije 2003. s Barcelonom, potom 2004. i 2005. u dresu Maccabija, a 2009. i s Panathinaikosom.

U dva navrata je bio igrač Barcelone, a imao je i izlet u NBA ligu gdje je igrao za Indiana Pacerse i Golden State Warriorse sakupivši 138 nastupa.