ZABRINUTOST NA CAMP NOU

Barcelona objavila katastrofalnu vijest poslije utakmice s Betisom; tek je navršio 18 godina, a već je doživio ovo

08.11.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Španjolski nogometni velikan Barcelona objavio je u subotu navečer kako je njegova mlada zvijezda Ansu Fati zadobio tešku ozljedu koljena u susretu 9. kola Primere protiv Betisa

'Pregled je pokazao kako je Ansu Fati zadobio rupturu meniskusa lijevog koljena. U sljedećih nekoliko dana bit će mu određen tretman za oporavak', objavila je Barcelona.

Fati se ozlijedio 15-ak minuta prije kraja prvog poluvremena kada je na njega startao Aissa Mandi i skrivio kazneni udarac kojega Griezmann nije iskoristio.

Mladi španjolski reprezentativac ostao je na travnjaku usprkos bolovima sve do poluvremena kada ga je zamijenio kapetan Lionel Messi.

Fatija, koji je prije samo tjedan dana napunio 18 godina, sada čeka višemjesečni oporavak (3-5 mjeseci).

Barcelona - Betis, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

Podsjećamo, Barca je povela golom Dembéléa u 22. minuti, a u 33. je mogla povećati prednost. No, Antoine Griezmann, koji nikako da se uklopi u igru Barce, nije iskoristio penal. Njegov udarac obranio je gostujući vratar. Betis se vratio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena pogotkom Antonia Sanabrije (45+2).

No, u drugom poluvremenu Barcelona se razgoropadila. Antoine Griezmann, koji u prvom dijelu nije zabio iz penala, uspio je zatresti mrežu u 49. minuti. Pola sata prije kraja susreta Betis ostaje sa igračem manje, jer je Aissa Mandi dobio crveni karton nakon što je igrao rukom na gol liniji. Messi je bio siguran realizator najstrože kazne u 61. minuti za 3:1.

Loren pogotkom u 73. minuti vraća nadu Betisu, ali u završnici susreta Barca postiže još dva gola. Prvo Messi u 82. minuti, a potom 17-godišnji Pedri u 90. za konačnih 5:2.