REMI NA NOU CAMPU

Barcelona izborila finale Lige prvaka

03.05.2011 u 22:45

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone su prvi finalisti Lige prvaka. Katalonska momčad je na Nou Campu odigrala 1:1 s madridskim Realom pa je prošla dalje zahvaljujući rezultatu sa Santiago Bernabeua kada je slavila sa 2:0

Real nije uspio napraviti čudo i šokirati prepuni Nou Camp. Barcelona je obranila prednost s gostujućeg terena i vidjet će svoje šesto finale najcjenjenijeg klupskog natjecanja na svijetu. U 213. 'el clasicu' svatko je po jednom pronašao put do mreže, no remi je za domaćina bio poput pobjede. Katalonci su sasvim zasluženo stigli do Wembleyja preko najljućeg rivala i lovit će svoju četvrtu europsku krunu u povijesti.

Real, koji je na klupi bio bez kažnjenog trenera Mourinha, krenuo je znatno ofenzivnije nego na Santiago Bernabeuu. Ronaldo, Di Maria, Higuain i Kaka pritiskali su zadnju liniju Barcelone pa domaćin nikako nije mogao nametnuti svoju igru kratkih dodavanja.

No presing gostiju nakon 15-ak minuta je prestao, a Katalonci su preuzeli kontrolu na travnjaku. U 22. minuti vidjeli smo prvu priliku. Nakon kornera Busquets je sa šest metara glavom pucao ravno u Casillasa i navijestio Barcelonine minute.

Od 32. do 37. minute tri puta je pokušao Messi, a po jednom David Villa te Pedro, ali u njihovim udarcima nije bilo preciznosti ili je fantastično reagirao Caillas.

Do odmora više nije bilo prave opasnosti, a mora se spomenuti da u prvom poluvremenu Real nije uputio nijedan udarac prema Valdesovim vratima.

Na početku drugog dijela zatresla se Barcina mreža, ali pogodak Higuaina je poništen. Ronaldo je prije gola napravio prekršaj na Mascheranu iako je taj faul došao kao posljedica toga što je Pique zakvačio Portugalca.

Ako su Realovi navijači potajice i vjerovali u čudo, svaka nada je nestala u 54. minuti kad je Iniesta majstorski proigrao Pedra koji je pogodio za 1:0.

U 64. minuti Real je došao do izjednačenja. Di Marijev udarac je zaustavila vratnica, ali se lopta vratila do Argentinca koji ju je proslijedio do Marcela, a on je bio precizan. Bio je to posljednji trzaj 'kraljevskog kluba', jer je bio još u minusu od dva pogotka iz prvog susreta, a snage za preokret više nije bilo.

U 90. minuti svi su ustali, jer je u igru ušao Eric Abidal nakon operacije tumora. Uskoro se oglasio i posljednji sučev zvižduk pa je fešta u srcu Katalonije mogla krenuti.

Barcelona je tako izborila finale na Wembleyju 28. svibnja gdje čeka boljeg iz susreta Manchester Uniteda i Schalkea. Englezi su u Gelsenkirchenu slavili sa 2:0 pa je tako i pitanje drugog finalista praktički riješeno.

BARCELONA - REAL 1:1

Strijelci: 1:0 - Pedro (54), 1:1 - Marcelo (64)
Barcelona: Victor Valdes - Dani Alves, Mascherano, Piqué, Puyol (Abidal, 90+1) - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro (Afellay, 90+3), Messi, Villa (Keita, 74)
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Albiol, Ricardo Carvalho, Marcelo - Di Maria, L. Diarra, Kaka (Özil, 60), Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo - Higuain (Adebayor, 55)

Pedrov gol za 1:0

Marcelov počasni gol