Novi udarac za Hrvata

Barcelona ipak ne vjeruje Ivanu Rakitiću: Katalonci kreću po novog veznjaka vrijednog 110 milijuna eura

23.12.2019 u 19:44

Bionic
Reading

Barcelona želi dovesti 20-godišnjeg njemačkog reprezentativca Kaija Havertza za kojeg Bayer Leverkusen traži 110 milijuna eura

Kai Havertz je već neko vrijeme na radaru najvećih klubova u Europi. 20-godišnji veznjak jedan je od najperspektivnijih mladih igrača na svijetu. Za njemačku nogometnu reprezentaciju je odigrao sedam utakmica i zabio jedan gol, dok je za seniorsku ekipu Bayer Leverkusena iz kojeg je i ponikao u 126 nastupa zabio 31 gol i upisao 23 asistencije.

Njemački Bild piše kako bi uskoro mogao napustiti klub, a kao favoriti za njegovo dovođenje spominju se Juventus i Barcelona. Barca navodno želi već ove zime dovesti mladog Nijemca čija je cijena 110 milijuna eura, a ako se to dogodi, bit će još jedan jasan znak našem Ivanu Rakitiću da nije potreban u klubu.

Rakitić je ove sezone najprije pao u drugi plan kod trenera Ernesta Valverdea. Zapravo ga je svojim dolaskom zasjenio mladi Frenkie de Jong kojeg je trener koristio upravo na mjestu hrvatskog veznjaka. Iz Barcelone su Rakitiću čak poručili i da pronađe novi klub, ali onda je ipak krenulo i sada je zadnjih nekoliko utakmica krenuo od prve minute i ostavio odličan dojam.

U 17 utakmica ove sezone Raketa je upisao dvije asistencije, a taman kada se činilo da mu je ponovno krenulo i da će od sada ponovno biti standardan u planovima trenera, Barca je bacila oko na Havertza. Dolazak novog veznjaka stvorio bi još veću gužvu u već prenapučenom veznom redu pa bi Rakitić ipak mogao promijeniti sredinu.

Hrvatskom reprezentativcu ugovor s Barcom traje do ljeta 2021. godine, a za njegove usluge zainteresirani su brojni klubovi, ali dojam je da bi ga najviše voljeli vidjeti u Juventusu. Torinski sastav neće odustati od Rakitića i kreće po njega ove zime. Možda im Havertzov transfer olakša posao.