vatreni opet u planovima

Trener Barcelone osvrnuo se na sudbinu Ivana Rakitića i otkrio zbog čega je naglo promijenio mišljenje i uvrstio Hrvata u igru

13.12.2019 u 16:57

Bionic
Reading

Trener Barcelone Ernesto Valverde vratio je Ivana Rakitića u udarnu postavu u zadnje četiri utakmice, a uoči subotnjeg prvenstvenog susreta protiv Real Sociedada izjavio je kako Rakitić provodi više vremena na travnjaku nego na početku sezone jer je to zaslužio

Trener španjolskog nogometnog prvaka Barcelone Ernesto Valverde vratio je hrvatskog reprezentativnog veznjaka Ivana Rakitića u udarnu postavu u posljednje četiri utakmice, a uoči subotnjeg prvenstvenog susreta protiv Real Sociedada izjavio je kako Rakitić provodi više vremena na travnjaku nego na početku sezone jer je to zaslužio.

"Vidim ga kao i ostale igrače. Znam da se, kada se približimo zimskom ili ljetnom prijelaznom roku, postavljaju pitanja o njemu. To što sada igra u kontinuitetu je zato što je zaslužio", rekao je Valverde na konferenciji za medije u Barceloni upitan o Rakitiću.

Dokapetan hrvatske reprezentacije igrao je početnoj postavi protiv Borussije Dortmund, Atlético Madrida, Mallorce i Intera, a Barcelona je pobijedila u svim tim utakmicama. Time je ponovno zauzeo mjesto na sredini terena koje je držao od dolaska u klub 2014. pa sve do ovog ljeta. U kolovozu ga je Valverde, koji raspolaže sa sedam veznih igrača, bio posjeo na klupu. Samo ga je jednom, protiv Granade u rujnu, stavio u prvu postavu.

"Puno se stvari dogodilo posljednjih mjeseci. Ponekad se dogode nerazumljive stvari. No to je sada iza mene", izjavio je Rakitić prije pet dana nakon što je asistirao Messiju u 5-2 pobjedi protiv Mallorce. Tada je raspršio nagađanja o mogućem odlasku u siječnju.

"Uvijek sam govorio da, ako budem mogao igrati ovdje, neće biti boljeg mjesta za mene od Barce. Ovo je savršeno mjesto za mene. Želim nastaviti osvajati titule s Barcelonom".

Rakitić s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Barcelona je vodeća momčad španjolskog prvenstva s 34 boda koliko ima i drugoplasirani Real Madrid. Real Sociedad je četvrti s 27 bodova.

U srijedu će se pak na Camp Nou igrati odgođeni derbi između Barcelone i Real Madrida.