talijani najavljuju transfer

Iako je opet došao u milost trenera Barcelone, Rakitić i dalje želi napustiti klub, a zna se i gdje bi volio otići: 'Inzistira na tome'

14.12.2019 u 13:17

Bionic
Reading

Ivan Rakitić navodno inzistira na odlasku u Juventus koji koči cijeli posao jer prije njegova dolaska želi prodati neke igrače

Ivan Rakitić ove sezone je degradiran u Barceloni. Iako je proteklih nekoliko godina bio jedan od ključnih igrača katalonskog diva, ove sezone ga je trener Ernesto Valverde poslao na klupu nakon što je u klub stigao Frenkie de Jong. Ipak, u zadnjih nekoliko utakmica sve se promijenilo.

Rakitić je dobio priliku u zadnje četiri utakmice početi od prve minute i tu je priliku savršeno iskoristio. Prije toga se činilo kako u siječnju definitivno napušta klub, a iz kluba su u nekoliko navrata i otvoreno poručili da ga ne trebaju. Logično je bilo da će potražiti mjestona kojem će moći više igrati i u siječnju otići iz Barcelone.

Marca tvrdi kako se sada sve promijenilo i da je Rakitić odlučio barem do ljeta pričekati s odlaskom iz Barce. Sada mu je u klubu dobro, a i sam je nekoliko puta izjavio da za njega nema boljeg kluba. S druge strane, talijanski mediji pak ne odustaju od priče o njegovom odlasku, a tvrde i da znaju ime kluba za koji potpisuje.

Sjajni 'vatreni' je velika želja Juventusa koji ga prati već neko vrijeme. Calciomercato piše kako Juve ima pretrpani vezni red, ali ozljede i 'činjenica da je Rabiot ispao potpuni promašaj' znače da im ipak treba pojačanje u veznom redu. Juventus u siječnju želi prodati neke igrače i tako napraviti mjesta za nova pojačanja među kojima je i Rakitić.

'Rakitić je dostupan, a čak i inzistira na prelasku u Juventus. Do sada se nije naigrao u Barceloni i pao je u drugi plan, ali Juventus se, barem za sada, povukao ručnu. Ovih dana su se susreli s čelnicima Barcelone, ali plan ostaje isti: prvo prodaja, a onda dovođenje veznjaka', piše Calciomercato.