bijeli dim

Barcelona ima novog predsjednika; katalonskog diva preuzima Messijev favorit koji će uskoro dovesti i megapojačanje

08.03.2021 u 00:03

Bionic
Reading

Barcelona je izabrala Joana Laportu za novog predsjednika

Joan Laporta nadmoćno je pobijedio na izborima u Barceloni. Španjolski mediji javljaju kako upravo bivši predsjednik Barce ima veliku prednost pred suparnicima i da se samo čeka službena potvrda njegovog novog mandata.

Laporta je već obnašao dužnost predsjednika katalonskog diva od 2003. do 2010. godine, a sada je pomeo konkurenciju sa 60 posto osvojenih glasova od ukupno 58 tisuća glasača. Slijedi Victor Font s 31 posto i Toni Freixa s devet posto glasova. Laporta je istaknuti političar koji se zalaže za nezavisnost Katalonije, a vlasnik je i velike odvjetničke tvrtke 'Laporta & Arbos' i prije izbora je slovio za velikog favorita.

U prvom je mandatu doveo neke od najvećih zvijezda modernog nogometa poput Ronaldinha, Eto'oa, Deca i Ibrahimovića. Barca je pod njim u sedam godina uzela četiri naslova prvaka Španjolske i dva naslova prvaka Europe. Stolica mu se počela ljuljati 2006. godine zbog kontroverznih političkih stajališta i lošeg stanja u košarkaškoj sekciji kluba, a na kraju je otišao zbog loših rezultata i lošeg trgovanja na prijelaznom roku.

Navodno je sada upravo Laporta bio najveći favorit i kod najveće zvijezde i pravog vladara Barce Lionela Messija što bi trebalo značiti i njegov ostanak u klubu. Uz to, Laportu se povezuje i s jednom od najvećih zvijezda na svijetu Erlingom Haalandom koji bi navodno vće na ljeto trebao stići u Barcu sad kada je Laporta preuzeo vlast u klubu.