LALIGA

Barcelona dugo lomila otpor Rakitićeve Seville, ali s tri gola otišla je na osam bodova prednosti pred Realom

05.02.2023 u 23:18

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone iskoristili su kiks Real Madrida i uvjerljivom, 3:0 pobjedom protiv Seville pobjegli su Kraljevskom klubu na osam bodova prednosti.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Real Mallorce priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Real Madrid sa 1:0. Mallorca je time pružila priliku Barci da pobjegne na osam bodova prednosti, što su Katalonci iskoristili.

Sevilla se dobro držala u prvom poluvremenu, no u nastavku je Barca zabila tri gola za sigurna tri boda. Strijelci su bili Jordi Alba (58), Gavi (70) i Raphina (79). Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Sevillu.

Real je na gostovanju kod Mallorce započeo utakmicu bez ozlijeđenih Karima BenzemeEdera Militaoa, a na zagrijavanju se ozlijedio i prvi vratar Thibaut Courtois umjesto kojeg je uskočio Ukrajinac Andrij Lunin. Nije bilo niti Luke Modrića i Tonija Kroosa koji su ostali na klupi. Bez 'senatora' i Kraljevski klub je pružio očajnu igru na Son Moixu.

Žestina Mallorce očito je iznenadila Realove zvijezde. Momčad Javiera Aguirrea je napravila 29 prekršaja, od kojih deset protiv Viniciusa. Realov posjed, gotovo 75%, bio je benigan, bez konkretnosti u napadu.

Domaćin je poveo u 13. minuti nakon autogola Nacha Fernandeza, no Real je u 57. minuti mogao izjednačiti. Međutim, Marco Asensio nije realizirao kazneni udarac. Njegov pokušaj sjajno je zaustavio Predrag Rajković.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je zaigrao od 65. minute.

Za razliku od Barce, Real Sociedad nije iskoristio poraz Reala, već je i sam upisao domaći poraz od Real Valladolida. Gostima je tri boda donio gol Cyle Larina u 74. minuti.

Identičnim rezultatom Girona je pobijedila Valenciju, a pogodak odluke zabio je Borja Garcia u 63. minuti.

Standings provided by Sofascore