ZAGREB BEZ ŠAMANIĆA

Barcelona dovela hrvatskog tinejdžera za kojim lude NBA skauti!

30.08.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Luka Šamanić, 16-godišnji nadareni hrvatski košarkaš, iz KK Zagreb prelazi u moćnu Barcelonu. Koliko je KK Zagreb utržio novca i hoće li zbog pravila Fibe dobiti nešto za 208 cm visokog krilnog centra, nije poznato…

Na sličan način na koji je kao 16-godišnjak iz kluba otišao Mario Hezonja, trenutačno igrač NBA momčadi Orlando Magic, iz Trnskog je otišao i Luka Šamanić - jedan od najvećih dragulja hrvatske košarke.

U sezoni u kojoj je Luka Šamanić (otac mu je bivši košarkaš Marko Šamanić, op.a.) odveo KK Zagreb do titule kadetskih prvaka te nakon toga briljirao u dresu hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu U16 u Radomu - gdje je izabran u najbolju petorku prvenstva – ostvario je i svoj prvi inozemni transfer. U dresu Hrvatske Šamanić je imao prosjek od 17,7 koševa, 10,4 skoka i 2,9 blokada po utakmici, uz dodatak kako je poprilično napredovao u vanjskom šutu (sve bolje pogađa trice), što ga čini još opasnijim i raznovrsnijim u napadu. Na videu u prilogu može se vidjeti i vrlo dobra tehnika te osjećaj za dodavanje koji posjeduje Šamanić, što ga čini zaista posebnim igračem.

Sjajnim igrama u protekle dvije sezone krilni centar Luka Šamanić, koji je kao klinac igrao nogomet te stoga ima jako dobru motoriku, zapeo je za oko mnogobrojnim skautima. O njemu već sada sve znaju i NBA skauti koji ga, ako se pravilno bude razvijao (nagađa se kako bi mogao narasti do 215 cm!), vide vrlo visoko na jednom od predstojećih NBA draftova

Tako se rasprodaja nadarenih hrvatskih košarkaša, prije nego što su zaigrali seniorsku košarku, zbog pravilnika Fibe kojim ih je jako teško zadržati - nastavila. Pitanje je samo tko je sljedeći jer prije 18. rođendana danas igrači lakše nego ikada mogu napustiti klub u kojem su stekli osnove.