IVAN U KLJUČNOJ ULOZI

Barca u problemima, sve oči uprte u Rakitića!

27.01.2016 u 09:59

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja protiv Athletic Bilbaa, Ivan Rakitić imat će još veću odgovornost u veznoj liniji, s obzirom da u njoj neće biti Inieste, Busquetsa i Turana...

Podsjetimo, u prvoj utakmici na San Memesu Barcelona je pobijedila Athletic rezultatom 2:1, zahvaljujući prekrasnom dodavanju Rakitića za Munira kod prvog gola te spretnom Neymaru koji je zabio drugi.

Momčad Luisa Enriquea u uzvratu ove srijede jasan je favorit, ali nije bez problema. Naime, gripa je poharala veznu liniju i katalonski strateg morat će posegnuti za kombinacijom koju još nije koristio. Anders Iniesta, Sergio Busquets i Arda Turan nisu na raspolaganju Barceloni pa će trener od udarne momčadi moći računati samo na Ivana Rakitića u sredini terena.

Hrvatski veznjak tako će imati još veću odgovornost nego inače na terenu, a trebao bi igrati zajedno s mladim Sergijem Robertom, dok će Javier Mascherano morati prisilno preći na poziciju defanzivnog veznog.

Dobra vijest za Barcelonu i Rakitića je to što su nakon suspenzija i ozljeda spremni Messi, Suarez i Neymar pa plasman u polufinale ipak ne bi trebao doći u pitanje.