RUKOMETNI SPEKTAKL

Barca se pribojava Zagreba: Čeka nas novi klasik!

24.03.2015 u 14:51

Bionic
Reading

Nakon što je ždrijeb spojio PPD Zagreb i Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka, Katalonci priznaju da im neće biti lako…

Barcelona i Zagreb igrali su čak tri finala u nizu potkraj devedesetih godina, u kojima je katalonska momčad svaki put izašla kao pobjednik. Ždrijeb je htio da i ove sezone međusobni obračun odluči o putniku na Final Four, a iako su Karabatić, Šarić, Lazarov i društvo favoriti, u Barci su svjesni da ih čeka teška utakmica.

'Bit će to novi rukometni klasik, neće nam biti lako, jer su snažni kod kuće i igraju dobar rukomet,' izjavio je Xavi O'Callaghan, predstavnik Barcelone na ždrijebu u Beču.

El Mundo Deportivo naglašava kako Zagreb vodi bivši Barcin rukometaš Veselin Vujović i da je riječ o klubu kojeg je najviše pogodila 'tiranija' njezinog Dream Teama u razdoblju od 1997. do 1999. godine.

'Dobili smo prvog favorita za osvajanje titule, ali moraju proći dvije utakmice s nama i pokazati da su bolji. Po meni je to najbolji i najatraktivniji protivnik za nas, jer svi ostali su jako teški i nezgodni i moglo nam se dogoditi da nas i drugi eliminiraju. Neka to onda napravi budući prvak Europe,' izjavio je pak Veselin Vujović i dodao:

'Siguran sam da će Arena biti puna. Jedna takva utakmica vam vrijedi pola sezone Seha lige ili domaćeg prvenstva. Trudit ćemo se odigrati najbolje što možemo i da pobijedimo doma, a poslije ćemo vidjeti što će biti u Barceloni.'