DOSTA IM JE

Barca razmišlja da Mourinha tuži Uefi

28.04.2011 u 16:02

Bionic
Reading

Barcelona je objavila da razmatra mogućnost da podnese žalbu Uefi glede uvredljivih izjava trenera Reala Josea Mourinha nakon prve utakmice polufinala nogometne Lige prvaka u kojoj je Barca u Madridu slavila sa 2:0

Iz katalonskog kluba su poručili da je na konferenciji za novinare nakon utakmice Jose Mourinho oštro kritizirao suca Wolfganga Starka, te je insinuirao da Barca uživa naklonost Uefe.

'Naš pravni odjel pomno proučava Mourinhove izjave, te ćemo nakon analize odlučiti da li ćemo podnijeti žalbu Disciplinskoj komisiji Uefe', priopćila je Barcelona.
Mourinho se okomio na suca utakmice Nijemca Wolfganga Starka, koji je u 61. minuti kod rezultata 0:0 zbog brutalnog prekršaja na Daniju Alvesu isključio veznjaka Reala Pepea, a potom zbog prigovora i samog Mourinha.

Trener Reala izjavio je da Barcelona stalno ima pomoć sudaca, te da je Guardiola sa Barcom osvojio Ligu prvaka 2009. zahvaljujući sudačkom skandalu u polufinalu protiv Chelseaja.

'Guardiola je fantastičan trener, ali on je 2009. osvojio Ligu prvaka zahvaljujući sudačkom skandalu u polufinalu protiv Chelseaja. Mene bi bilo sram da sam tako pobijedio. Ako ove godine ponovno osvoji Ligu prvaka, to će biti zahvaljujući skandalu na stadionu Bernabeu. Barcelona je odlična momčad, pa se pitam što im je trebao slučaj Ovrebo (sudac uzvratne polufinalne utakmice Chelsea - Barcelona 2009.), zašto sada Stark? Zašto Chelsea nije uspio ući u finale, zašto je meni i Interu prošle godine trebalo čudo da izbacimo Barcu. Nije mi jasno da li je to zbog predsjedsnika Španjolskog saveza Angela Villara, koji ima veliki utjecaj u Uefi, ili zbog Unicefa, doista ne shvaćam o čemu se radi', izjavio je Mourinho.