Rat za Hrvata

Barca Rakitića stavila na transfer listu, a zainteresirani se ne prestaju javljati; u klub je već sletjela i zadovoljavajuća ponuda

27.08.2020 u 19:29

Bionic
Reading

Ivan Rakitić definitivno odlazi iz Barcelone, a nakon što su interes pokazali Sevilla i Tottenham, Galatasaray je poslao i prvu ponudu od 10 milijuna eura koliko Barcelona i traži

Ronald Koeman dobio je zadatak pročistiti Barceloninu svlačionicu uoči nove sezone španjolske nogometne lige. Jedan od onih koji više nisu u planovima je i naš Ivan Rakitić koji, čini se, definitivno odlazi ovog ljeta. Pitanje ostaje samo gdje će nastaviti karijeru.

Nije tajna da bi Raketa rado opet zaigrao za Sevillu iz koje mu je i supruga i gdje je nekoć bio i kapetan. Španjolski mediji pišu kako su pregovori već u tijeku, ali i da su zapeli zato što Sevilla ne želi platiti 10 milijuna eura koliko traži Barcelona. Sevilla umjesto novaca nudi dvojicu svojih defenzivnih igrača Diega Carlosa i Julea Koundea i tu nastaje problem.

Osim Seville, Rakitića želi i Jose Mourinho koji ga vidi kao idealnu zamjenu za Cristiana Eriksena koji je ostavio rupu u veznom redu kada je u siječnju otišao u Inter iz Milana.

'Za mene je Ivan Rakitić jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Fantastičan je igrač u svakom smislu. Defenzivno je sjajan na desnoj strani gdje kompenzira činjenicu da Messi ne igra puno obranu, a fantastičan je i u pogledu posjeda lopte. Donosi jednostavna, ali efikasna rješenja', govorio je Mourinho nakon prošlogodišnjeg El Clasica pa dodao:

'Rakitić je, ponavljam, jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Uobičajeno govorimo samo o velikim imenima, a Raketa bi možda mogao popraviti aktivnosti na Instagramu i društvenim mrežama jer je danas to jako važno. Tamo nije dobar, ali zato je jako dobar na terenu', hvalio ga je Mourinho koji će ga sada pokušati i dovesti u Tottenham.

I dok Sevilla ne bi platila odštetu, a Tottenham se premišlja krenuti po Raketu sada ili ipak pričekati, u posao im je uletio Galatasaray. Turski mediji pišu kako je tamošnji velikan već poslao Barci ponudu od 10 milijuna eura koliko Katalonci traže, a spremaju i unosni ugovor za hrvatskog reprezentativca.

U svakom slučaju, Rakitić je blizu potpisa za svoj peti klub u karijeri. Do sada je igrao za Basel, Schalke 04, Sevillu i Barcelonu. Za katalonskog diva je u 310 utakmica zabio 35 golova i upisao 42 asistencije no dolaskom Frenkieja de Jonga je pao u drugi plan, a sada je i na transfer listi.