SIgurno odlazi iz Barce

Sevilla krenula po Ivana Rakitića i činilo se kao da je sve riješeno, ali jedan čovjek bi im mogao pokvariti sve i Hrvata odvesti u Englesku

26.08.2020 u 13:17

Bionic
Reading

Ivan Rakitić je najbliže Sevilli, ali želi ga i Jose Mourinho u svojem Tottenhamu

Ivan Rakitić gotovo sigurno napušta Barcelonu ovoga ljeta, a jedino pitanje ostaje gdje će nastaviti svoju karijeru. Prema pisanju španjolskih medija Barcelona je otvorila pregovore sa Sevillom koja želi vratiti svojeg nekadašnjeg kapetana.

Rakitić je nedavno proslavio i Sevillino osvajanje Europske lige skokom u bazen u javljanju uživo i tako otkrio da njegovo srce i dalje kuca za njegov bivši klub. Sadašnji ugovor s Barcom mu ističe na ljeto 2021. godine, ali izgleda da je rastanak sve bliži.

Barcelona navodno traži oko 15 milijuna eura za hrvatskog veznjaka, dok bi ga Sevilla htjela dovesti besplatno, odnosno pod račun dati dvojicu svojih defenzivnih igrača Diega Carlosa i Julea Koundea. Pregovori su, tvrde Španjolci, u tijeku, ali sve bi moglo i vrlo brzo i propasti jer će se u posao Sevilli umiješati Jose Mourinho.

'Rakitić sigurno napušta Camp Nou ovog ljeta, a mogao bi napustiti i Španjolsku. Sevilla glasi kao favorit, ali Jose Mourinho, trener Tottenhama, bi mogao krenuti po njega. Mou ga vidi kao savršenog igrača za vezni red Tottenhama', piše Sport koji se poziva na Daily Mail.

Tottenham je još u potrazi za zamjenom za Christiana Eriksena koji je u siječnju otišao u Inter, a Rakitić bi bio idealan za popuniti tu rupu u veznom redu londonskog sastava.

'Kako Rakitić ulazi u zadnju godinu ugovora i postao je nepoželjan, za Mourinha je to prava prilika. Arsenal i Manchester United su ga htjeli već ranije, a ni interes Spursa nije novost. Htjeli su ga, ali bio im je preskup. Sada će pokušati opet. Ipak, Rakitić je jasno rekao kako preferira Sevillu kako bi bio bliže obitelji', piše Sport. Na stranu Tottenhama bi ga mogao pridobiti baš Mourinho koji o hrvatskom veznjaku ima jako visoko mišljenje.

Nakon prošlogodišnjeg El Clasica ga nije prestajao hvaliti.

'Za mene je Ivan Rakitić jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Fantastičan je igrač u svakom smislu. Defenzivno je sjajan na desnoj strani gdje kompenzira činjenicu da Messi ne igra puno obranu, a fantastičan je i u pogledu posjeda lopte. Donosi jednostavna, ali efikasna rješenja', govorio je tada Mourinho pa dodao:

'Rakitić je, ponavljam, jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Uobičajeno govorimo samo o velikim imenima, a Raketa bi možda mogao popraviti aktivnosti na Instagramu i društvenim mrežama jer je danas to jako važno. Tamo nije dobar, ali zato je jako dobar na terenu', hvalio ga je Mourinho koji će ga sada pokušati i dovesti u Tottenham.