SKUPINA F

Barca bez Rakitića do male pobjede, Ajax remizirao protiv PSG-a

17.09.2014 u 23:16

  • +11

Prvo kolo LP-a, skupine E, F, G i H

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Barcelona je na Camp Nou dočekala ciparski APOEL i pobijedila s vrlo mršavih 1:0, iako su imali loptu preko 70 posto u svom posjedu. U Amsterdamu, Ajax je pružio sjajan otpor protiv PSG-a te na kraju izborio remi 1:1

Barcelona - APOEL 1:0 (Pique 28')
Ajax - PSG 1:1 (Schone 74'; Cavani 13')

Na Camp Nou minimalno slavlje Barcelona protiv APOEL-a, u utakmici u kojoj je trener Luis Enrique napravio jako puno zamjena u odnosu na koliko-toliko standardnu postavu koja je igrala posljednjih nekoliko prvenstvenih utakmica. Roberto, Samper i Xavi držali su sredinu veznog reda, a iako je Barca i tako dominirala posjedom nisu uspjeli napraviti potrebnu prevagu u ovom susretu.

Jedini je pogodak pao u 28. minuti, kada je Pique pogodio nakon slobodnog udarca Messija, a iako je Barcelona do kraja susreta imala nekoliko prilika, ali sve to bilo je zapravo premalo s obzirom na nadmoć koja se očekivala protiv totalnog autsajdera. Ipak, veliki broj novih igrača i rotacija utjecao je na moć Barcelone, tako da su na kraju došli samo do minimalne pobjede.


Ajax je protiv favoriziranog PSG došao do vrlo dobrog remija, nakon što su odlično parirali Parižanima, pogotovo u drugom poluvremenu. Nakon gužve u 16-ercu domaćina i udarca Zlatana ibrahimovića, Cavani je iskoristio priliku i doveo goste u vodstvo 1:0. No, iako se očekivalo da će Parižani povećati vodstvo, to se nije dogodilo.


Umjesto toga, u drugom je poluvremenu Ajax na momente bio opasnije momčad, a pogotovo je prijetio Lasse Schone, novo Ajaxovo čudo od djeteta, koji je i postigao pogodak u 74. minuti. Do kraja, Ajax je mogao čak i do pobjede, a ponovo je najbliži golu bio Schone. Na kraju, i jedni i drugi mogu biti zadovoljni bodom, Parižani jer nisu pružili igru na svojoj razini, a Ajax jer je osvojio barem nešto protiv za nekoliko klasa snažnijeg protivnika.