POBJEDA NAŠIH 16:8

'Barakude' lako sa Slovačkom; na korak do EP-a

15.02.2014 u 19:57

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo, na gostovanju je pobijedila Slovačku u Novakyma rezultatom 16:8

Za Hrvatsku je najviše golova, njih četiri, postigao povratnik u reprezentaciju Maro Joković. Uvjerljiva pobjeda naših reprezentativaca odlična je najava za uzvratnu utakmicu koja se 1. ožujka igra na bazenu u Gružu u Duborvniku.

'Izuzuetno sam zadovoljan konačnim rezultatom, odradili smo gotovo čitav posao oko kvalifikacija, no čeka nas još uzvrat koji je pri ovakvom reultatu olakšan. Razlika u kvaliteti između nas i Slovačke je velika, a ono što me veseli je zaista profesionalan pristup. Dečki su bili svjesni koliko je bitna ova utakmica, a danas se vidjelo koliko nam znače Pavić i Joković. Pohvaljujem cijelu ekipu na zaista jednoj odlično odrađenoj utakmici!', izjavio je izbronik Ivica Tucak i dodao:

'Nadam se da ćemo u Dubrovniku biti u kompletnom sastavu te da iskoristimo tu utakmicu kao dobru pripremu za Grčku i Mađarsku koje nas očekuju u FINA Svjetskoj ligi!'

Za hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju u ovoj su kvalifikacijskoj utakmici igrali golmani Josip Pavić i Marko Bijač, centri Nikša Dobud i Luka Lončar, bekovi Ivan Milaković, Ivan Buljubašić i Kristijan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Paulo Obradović i Petar Muslim.

Uzvratna utakmica Hrvatska – Slovačka igra se u subotu, . ožujka, na bazenu u Gružu u Dubrovniku.