STANIĆEV KOMENTAR

Balić je 'zalutao' u rukomet, a Gobac je amater?!

19.12.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Mario Stanić, koji piše kolumne na portalu Igralište.hr, osvrnuo se na aktualne događaje u hrvatskom rukometu, to jest na nepozivanje Ivana Balića u reprezentaciju

Na sebi svojestven način, s dozom cinizma i ironije, Mario Stanić komentirao je u kolumni Trule jabuke odnos imeđu najvažnijih ljudi hrvatskog rukometa, odnosno između dopredsjednika HRS-a Zorana Gopca i nekad najboljeg svjetskog rukometaša, 'koji to već duže vrijeme nije' Ivana Balića.

Nova sportska afera trese Hrvatsku, ovaj put je u pitanju rukomet, naš najuspješniji sport koji je najviše zakinut (tako kaže gospodin Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a). Veliki intervju koji je dotični gospodin dao u nedjeljnim novinama puno toga otkriva.

Osobno sam očekivao veliki intervju izbornika Goluže, ali to je moj propust.

Kao prvo, nisam znao da je rukomet naš najuspješniji sport i da je kao takav najviše zakinut. Nisam znao da su g. Gobac i društvo prošli pravi pakao tolerirajući sve mušice Ivana Balića dok je ovaj bio prvi igrač svijeta. Nisam znao niti da se u rukometu pozivnice dijele preko mobitela - ako te izbornik dobije na mobitel, onda imaš neke šanse ući na spisak koji je opet širi ili duži. Nisam znao da Ivano Balić trenutno nije ni među 30 najboljih na svijetu. Nisam znao da je Balić prije Zagreba igrao za upola manje novca, a i sada igra za upola manje novca nego u Zagrebu. Nisam znao da su svi igrači Zagreba imali dostojan tretman. Nisam znao da razlika između gospodina Mamića i gospodina Gopca u tome što je gospodin Mamić profesionalac, a gospodin Gobac amater u rukometu. Pazite – amater!!!

Dio je to Stanićeve kolumne, a cijelu, u kojoj se dotaknuo i Balićevog sportskog talenta, košare s trulim jabukama i 'nesretnog mobitela', pročitajte OVDJE.