'NORVEŠKA, HVALA TI!'

Balić iskreno o planu koji je doveo do rukometnog čuda!

28.01.2016 u 10:40

Bionic
Reading

U redovitoj rubrici 'Apres match' ('Nakon utakmice') službenog YouTube kanala Europskog prvenstva Ivano Balić i hrvatski rukometaši otkrili su kakvim su pristupom stigli do pobjede koju nitko nije očekivao...

Hrvatska je s nevjerojatnih 37:23 u Krakowu protiv Poljske izborila polufinale EP-a. Nakon što su Norvežani trijumfom 29:24 protiv Francuske otvorili vrata, naši su pobjedom većom od +11, kolika je bila potrebna, ostvarili ono što se nitko nije nadao.

Nije samo hrvatska javnost iznenađena onime što se dogodilo, već i svjetska. Očekivano su naši rukometaši i stručni stožer bili glavne zvijezde u srijedu na Europskom prvenstvu pa su baš oni bili tema 'Apres match' redovite rubrike Youtube službenog kanala turnira, a novinar je pokušao doći do odgovora jesu li naši doista vjerovali u čudo.

'Ne znam što se dogodilo. Bog nam je dao šansu i mi smo je iskoristili,' izjavio je kratko oduševljeni Marko Kopljar, dok je Zlatko Horvat dodao:

'Kad smo izgubili od Francuske, rekao sam: pričekajte dečki, još postoji šansa. Hvala Norveškoj, a nakon što je pobijedila Francusku mi smo odigrali savršeno. Sve je bilo savršeno i ne mogu opisati koliko sam zadovoljan.'


Vrlo miran bio je pak Ivano Balić koji je u karijeri proživio mnoge uzbudljive okršaje.

'U utakmicama poput ove je glupo ući s namjerom pobijediti 11 razlike. Morate se držati taktike, igrati sa srcem i učiniti sve što trener kaže. Danas smo to savršeno izveli,' izjavio je po izboru EHF-a najbolji rukometaš svih vremena.