ovo mu neće proći

Bahati Leo Messi šokirao je čelnike PSG-a; ovo su njegovi uvjeti za ostanak na Parku prinčeva

15.03.2023 u 11:04

Bionic
Reading

U Parizu je napeto jer je Leo Messi (35) s čelnicima PSG-a započeo pregovore oko novog ugovora jer aktualni mu završava krajem lipnja. Francuski mediji tvrde kako je Messi postavio uvjete koje PSG sigurno neće prihvatiti

Leo Messi (35) je u ljeto 2021. godine kao slobodan igrač stigao na Park prinčeva. Barcelona ga se naprasno odrekla, a PSG mu je u tom trenutku ponudio najbolje uvjete i Argentinac je 'sletio' u Pariz.

Od njega se očekivalo da će u kombinaciji s Neymarom i Mbappeom napokon PSG odvesti na sam svjetski vrh te u Pariz donijeti pehar Lige prvaka. No, PSG je prošle sezone ispao već u osmini finala od Real Madrida, a ove ih je na istoj 'stepenici' zaustavio minhenski Bayern.

Zato je veliko pitanje imaju li vlasnici PSG-a i dalje računicu po kojoj bi plaćali Messija, a toliko željeni trofej je tako daleko. Do sada su obje strane odugovlačile s početkom pregovora, a sada francuski mediji otkrivaju kako je Messi napokon objavio pod kojim bi uvjetima ostao u Parizu.

'Neće to biti lagan zadatak. Messi daje prednost ponudi PSG-a, ali postavlja dva jasna uvjeta za produženje ugovora. Pitanje je samo kako će na sve ovo reagirati čelni ljudi kluba...', navode francuski mediji.

Problem? Pa u činjenici da Messi bahato traži plaću od 'samo' 40 milijuna eura po sezoni, koliko ima i sad, a uz to želi jamstvo da će uvijek imati mjesto u prvih 11 PSG-a bez obzira tko će biti trener kluba!

  • +13
Bayern - PSG (uzvratna utakmica osmine finala LP-a) Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

'Messi sve ovo radi jer želi ostati u formi. Plan mu je da sljedeće godine s Argentinom igra Copa Americu', pišu Francuzi uz napomenu da Argentinac, barem za sada, nije ni razmišljao o drugim ponudama. Njegova je želja ostanak u Parizu, u redovima PSG-a za koji je do sada odigrao 65 utakmica u svim natjecanjima, zabio je 29 golova i 32 puta asistirao.

A osvojio je? Francusko prvenstvo i Superkup prošle sezone, a ove će vrlo vjerojatno uzeti 'samo' prvenstvo jer PSG je još ranije ispao z Kupa i Lige prvaka. S momčadi koja u svojim redovima ima Messija, Neymara, Mbappea...

Zato je i dalje veliko pitanje kakav će Messi odgovor dobiti od vlasnika PSG-a, njegovi su ih bahati uvjeti šokirali jer - budimo realni - konkretnih rezultata jednostavno nema!