EKSPERIMENT JORDAN

Badelj rekao bolnu istinu o formi Hrvatske, a Jedvaj jednom izjavom oduševio stručni stožer

16.10.2018 u 14:58

Bionic
Reading

Prijateljska utakmica između nogometnih reprezentacija Hrvatske i Jordana izborniku Zlatku Daliću poslužila je kao svojevrsni eksperiment. U nedostatku najboljih igrača kao što su Modrić ili Rakitić imao je priliku isprobati nekoliko varijanti napada i obrane, a u tim kombinacijama svoj obol su dali Milan Badelj i Tin Jedvaj

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija na riječkoj Rujevici golovima stopera Vide i Mitrovića svladala skromni Jordan 2:1, izbornik Zlatko Dalić nije bio zabrinut.

'Utakmica je poslužila svrsi. Zabili smo dva gola iz prekida, puno komplicirali, ali pobjedom moram biti zadovoljan i time što smo dali šansu svim igračima', kazao je između ostalog Dalić.

Među igračima koji su dobili šansu bili su veznjak Milan Badelj i brnaič Tin Jedvaj koji se pokušavaju nametnuti kako bi izborili svoje mjesto među najboljih 11.

'Zadovoljan sam pobjedom, a što se igre tiče, svjesni smo da to nije naša razina. Ipak, trebala nam je ova pobjeda, prva nakon Svjetskog prvenstva', kazao je iskreno nekadašnji igrač Dinama, a trenutačno igrač rimskog Lazija Milan Badelj dodavši:

'Sudac je pustio malo agresivniju igru i dobro je što se nitko nije ozlijedio. Pobjeda Engleske kod Španjolske u Ligi nacija ide nama na ruku, još smo u igri. Španjolska u Maksimiru bit će savršena pozivnica za sve koji vole nogomet i hrvatsku reprezentaciju'.

Kada je o obrani riječ izostankom Šime Vrsaljka, koji je sjajno igrao na cijelom Svjetskom prvenstvu, veliku priliku dobio je 22-godišnji Tin Jedvaj, branič bundeligaša Bayer Leverkusena.

'Znali smo da će nam biti malo teže s obzirom da smo igrali prije tri dana i da nismo znali puno o Jordanu. Čestitke nama na pobjedi, Jordanu na dobroj igri, a najvažnije da smo mi pobijedili i vratili se na pravi put. Manje je važno tko je postizao pogotke, svi smo tu jedni za druge i nadam se da će tako i ostati', kazao je Jedvaj.

Naravno, nekoliko riječi Jedvaj je rekao i o predstojećim utakmicama u Ligi nacija, a svojim je odgovorom nakon što ga je izbornik pohvalio za igru – oduševio cijeli stožer:

'Ovo je bio dobar uvod za ono što nas čeka u studenome, trebamo se dobro pripremiti i izbjeći ozljede. Hvala izborniku na pohvalama, znamo da desni bek nije moja pozicija, ali trudim se pokriti kada nema Vrsaljka. Igrao bih i vratara ako treba, dajem sve od sebe', sa smiješkom je dodao Jedvaj.

  • +5
Prijateljska utakmica: Hrvatska - Jordan Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL