UTRKA PRVAKA

Automobilistički spektakl godine u Zagrebu

04.12.2012 u 17:37

Bionic
Reading

Održana je novinska konferencija na kojoj je javnost informirana o automobilističkoj utrci pod nazivom 'International Winners Championship' odnosno Međunarodna utrka prvaka za IWC pobjednika 2012.

Prema riječima organizatora, riječ je o dosada neviđenoj i najvećoj automobilističkoj utrci u regiji. Veličinu i važnost utrke potvrđuje nastup europskih i hrvatskih ovogodišnjih automobilističkih prvaka s brdskih, kružnih i rally natjecanja koji će u subotu, 08. prosinca 2012. nastupiti u Zagreb Areni. Dolazak na nastup potvrdilo je 48 automobilista podijeljeno u tri skupine:

1. INTERNACIONALNI CUP sastavljen od 16 europskih prvaka koji dolaze iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, BiH, Srbije, Turske, Makedonije i Češke.
2. NACIONALNI CUP sastavljen od 22 hrvatska prvaka.
3. NACIONALNI JUNIOR CUP sastavljen od 10 hrvatskih mladih vozača.

Program natjecanja (8. prosinca)

15.00-16.00 Kvalifikacijske utrke NACIONALNI JUNIOR CUP, juniorska konkurencija (do 24.g.)
16.00-17.00 Kvalifikacijske utrke NACIONALNI CUP
17.00-17.30 Probne vožnje za INTER CUP vozače koji nisu trenirali u petak
18.00-18.30 Svečano otvaranje natjecanja i predstavljanje natjecatelja
18.30 Start prvog natjecateljskog para
22.30-22.45 Finale NACIONALNOG CUP-a i INTERNACIONALNOG CUP-a
22.45-23.15 Finale JUNIOR CUP
23.15-23.30 IWC finale
23.45 Svečano proglašenje rezultata i podjela nagrada

'Za ovo natjecatelje potrebno je veliko iskustvo kako bi se osigurao ulazak u finale i bit će svakako zabavno i zanimljivo. Većina vozača su dugogodišnji prijatelji i vrlo su povezana skupina, no kada se stave kacige na glave postaju potpuni stranci. Publika će imati prilike vidjeti pravi spektakl,' objasnio je jedan od organizatora Juraj Puškar te dodao:

'Kako bi podigli atmosferu u dvorani ćemo pripremiti zahtjevnu paralelnu pistu na kojoj će vozači istovremeno startati i nastupati u isto pripremljenim automobilima. Vozačima smo za nastupe pripremili FIAT GRANDE PUNTO, RENAULT CLIO CUP, AUDI R8 i KTM X-BOW sve s ciljem kako bi svi vozači nastupili u identičnim uvjetima u borbi za osvajanje titule Pobjednik svih prvaka.'

Na utrci će nastupiti i poznati hrvatski automobilisti Niko Pulić i Juraj Šebalj, koji nisu krili zadovoljstvo organizacijom i nastupom na ovoj utrci.

'Organizatorima skidam kapu i iskrene čestitke. Istina je da hrvatska zaslužuje ovakav spektakl i napokon će publika na jednome mjestu imati priliku upoznati svjetske, europske i hrvatske automobiliste', izjavio je Niko Pulić trostruki europski prvak na brdskim stazama, višestruki državni prvak u rallyu te kružnim i brdskim stazama, osvajač tri zlatne i jedne dijamantne kacige.

Prema Pulićevim riječima javnost još nije svjesna ovog događaja čija će važnost biti vidljiva tek nakon završetka utrke kao i iduće godine na Međunarodnoj utrci prvaka 2013.

Višestruki državni prvak u rallyu i osvajač dviju zlatnih kaciga Juraj Šebalj, veseli se opuštenoj atmosferi i zabavi koja ih očekuje.

'Uzmemo li u obzir kako ovakva natjecanja na svjetskoj razini već postoje, a da Europa u tom pogledu zaostaje velika je čast svim vozačima i ponosni smo što je upravo Zagreb domaćin ove manifestacije', zaključio je Šebalj.

Posjetitelji će osim samog natjecanja imati priliku unutar zagrebačke Arene razgledati mnogobrojne natjecateljske automobile, opremu i proizvode svjetskih poznatih proizvođača i izlagača iz zemlje i inozemstva. Također, na dodatno veliko iznenađenje večeri koje priređuje organizator odazvalo se preko 20 vrhunskih automobilista koji su zadnjih 30 godina svojim nastupima osvajali vrhunske rezultate i simpatije publike širom Hrvatske i Europe.