Sabitzer dolazi u London?

Austrijski reprezentativac mogao bi biti važna karika Mourinhovih ambicija da krene po naslov prvaka s Tottenhamom

25.12.2020 u 22:15

Bionic
Reading

Austrijski nogometni reprezentativac i veznjak RB Leipziga, Marcel Sabitzer, velika je želja Josea Mourinha, a pregovori su navodno već prilično napredovali i postoje veliki izgledi da Sabitzer preseli u London

Jedan od najboljih nogometaša njemačke Bundeslige Marcel Sabitzer mogao bi ove zime postati veliko pojačanje Tottenhama, jer obje su strane zainteresirane za suradnju.

Tottenham je trenutno tek na šestom mjestu u engleskom prvenstvu, šest bodova dijeli ga od vodećeg Liverpoola, pa iako Jose Mourinho ne spominje na glas da ima ambicija napasti 'redse', odnosno vrh tablice, iz želje da pojača vezni red jasno je da mu ambicija ne nedostaje.

Ovo austrijskom nogometašu tržišna vrijednost trenutno iznosi 40 milijuna eura, i sigurno da bi Leipzig bio itekako zadovoljan da mu 'spursi' plate barem veći dio predviđene cijene.

Tim prije što Sabitzeru ugovor ističe u ljeto 2022. godine i tada bi mogao otići besplatno.

Osim toga, Austrijanac je već pet i pol sezona u Njemačkoj i čini se da je idealan trenutak da napravi iskorak u karijeri.

Podsjetimo, Sabitzer je oduševio Mourinha u međusobnom ogledu dva kluba igranih u veljači odnosno ožujku ove godine, u osmini finala Lige prvaka. Leipzig je slavio u obje utakmice. U prvoj je bilo 1:0, dok je u drugoj bilo 3:0 za njemačku momčad, a Austrijanac je zabio prva dva gola.

  • +15
RB Leipzig - Manchester United (Liga prvaka 2020/21) Izvor: EPA / Autor: Filip Singer