THORPE NA DNU

Australsku legendu s ceste spašavala policija

03.02.2014 u 11:41

Bionic
Reading

Velikan svjetskog plivanja Ian Thorpe (31) primljen je u rehabilitacijsku kliniku nakon što ga je u ponedjeljak ujutro policija pronašla potpuno dezorijentiranog u jednoj ulici u Sydneyju, izvještavaju australski mediji

I menadžer peterostrukog olimpijskog pobjednika je potvrdio da je njegov klijent odveden u bolnicu, a potom i u rehabilitacijsku kliniku.

'Ian je uzeo antidepresive i analgetike zbog boli u ramenu. Nije konzumirao alkohol. Bio je dezorijentiran i pokušavao je ući u automobil za koji je mislio da je prijateljev', istaknuo je James Erskine.

Policija je pozvana oko 3 sata ujutro nakon prijave da se muškarac mota oko automobila. Incident se dogodio svega nekoliko ulica dalje od Thorpeova obiteljskog doma u kojem je plivač boravio nakon povratka iz trening-kampa u Švicarskoj u prosincu.

Prije nekoliko dana je u padu zadobio ozljedu ramena, a australski su mediji pisali da je već tada primljen u rehabilitacijsku kliniku, na odjel za odvikavanje od alkohola, ali je to njegov menadžer demantirao. Sada, međutim, više nema sumnje da je Thorpe na odvikavanju, a nije tajna ni da se već godinama bori s depresijom što je otkrio u svojoj autobiografiji.

Thorpe se vratio plivanju 2011. i pokušao je ostvariti plasman na Olimpijske igre u Londonu, ali nije upao u australsku reprezentaciju.