IAN THORPE U BAZENU

Australski torpedo objavio povratak

02.02.2011 u 10:26

Bionic
Reading

Jedan od najboljih plivača svih vremena, Australac Ian Thorpe (28) u srijedu je objavio svoj povratak aktivnom plivanju nakon više od četiri godine stanke, te je za cilj postavio nastup na Olimpijskim igrama u Londonu sljedeće godine

Thorpe je u svojoj karijeri osvojio devet olimpijskih medalja, pet zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu, na OI u Sydneyu 2000. i Ateni 2004. godine, te 11 naslova svjetskog prvaka prije no što je u studenome 2006. godine objavio prekid karijere.

'Povratak nije nešto na što sam se olako odlučio. Ustvari, odluku sam donio još u rujnu. Bio sam u Londonu i posjetio mjesto gdje će se održati plivačka natjecanja. Radi se o posebnom mjestu koje bih želio iskusiti, a takav osjećaj nisam imao dugo vremena', rekao je Thorpe.

'Nisam se vratio u bazen kako bih samo vježbao, već zato što se ponovno želim natjecati na najvišoj razini', dodao je Thorpe.

Thorpe se u srijedu prijavio Australskom plivačkom savezu za antidopinška testiranja, ali mora provesti najmanje devet mjeseci unutar tog programa prije no što će dobiti dozvolu za nastupanje.

Kada mu je karijera bila na vrhuncu, 'Thorpedo' je bio najbolji u utrkama na 200 i 400 metara slobodno, dok je izjavio kako će se tijekom svog povratka koncentrirati na utrke na 100 i 200 slobodno, te štafete.

'Nikada nisam prestao voljeti plivanje. Volim putovati i naporno raditi. Tijekom izbivanja iz bazena bio sam sposoban živjeti normalan život, ali povratak je bilo nešto što mi je uvijek bilo u podsvijesti. Ono što me motivira jest biti ponovno sposoban nastupati na vrhunskoj razini. Pripremio sam se za povratak u Londonu, ali možda nastavim i nakon toga', zaključio je Thorpe.

Ian Thorpe iz najboljih dana