BOLJE NEGO PRIJE

Australian Open objavio mjere koje će vladati na prvom Grand Slamu sezone; što će na ovo reći najbolji tenisači i tenisačice?

  • Autor: D. S. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.08.2021 11:22
  • Objavljeno 26.08.2021 u 11:22
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Organizatori Australian Opena planiraju da igrači sljedeće godine provedu dva tjedna u sigurnom 'balonu' prije početka prvog grand slam turnira sezone, a ne da budu podvrgnuti strogim australskim pravilima o karanteni u hotelu, izjavio je šef turnira Craig Tiley u četvrtak

Tenisači, treneri i dužnosnici su morali provesti 14 dana u u karanteni u hotelu po dolasku u Australiju na turnir u veljači ove godine zbog COVID-19 ograničenja i bilo im je dopušteno da treniraju dnevno do pet sati na zatvorenim terenima.

'Puno je vremena do turnira, ali sada planiramo organizirati dvotjedni balon gdje će se igrači moći slobodno kretati između hotela i terena', rekao je Tiley.

'Bit će zaštićeni, bit će sigurni među sobom i sigurni od zajednice. I nakon ta dva tjedna, izaći će i moći će se natjecati na Australian Openu pred publikom', dodao je.

'Razgovaramo s vlastima i zdravstvenim tijelima o broju gledatelja i kako će Australian Open izgledati.'

Ove godine je Australian Open održan iznimno u veljači, a oko 70 tenisača nije smjelo napuštati svoje hotelske sobe u siječnju jer su bili prisiljeni biti u izolaciji zbog pozitivnih slučajava na koronavirus u zrakoplovima kojima su stigli u Australiju. 

Samo je jedan sudionik, španjolska tenisačica Paula Badosa bila pozitivna na koronavirus.