pripreme za SP

Australci napravili nemoguće i pred rekordnim brojem gledatelja svladali Amerikance

24.08.2019 u 10:15

Bionic
Reading

Najbolje svjetske košarkaške reprezentacije pripremaju se za skorašnje svjetsko prvenstvo, koje će se od 31. kolovoza do 15. rujna održati u Kini

Po prvi put, od 1964. godine, kada su igrale prvu međusobnu utakmicu, košarkaši Australije uspjeli su svladati Amerikance.

U drugoj međusobnoj utakmici, u posljednja dva dana, odigranoj u Melbourneu na Marvel stadionu pred 52.079 gledatelja, što je ujedno i rekord na košarkašim utakmicama u Australiji, domaćini su upisali pobjedu 98:94, što je bio i prvi poraz američke reprezentacije nakon 13 godina, odnosno niza od 78 pobjedničkih utakmica.

Prvo ime australske reprezentacije bio je Patty Mills, koji je ubacio 30 koševa, od čega 13 u četvrtoj četvrtini. Tako je igrač San Antonio Spursa bio koban za svog klupskog trenera Gregga Popovicha, koji je izbornik reprezentacije SAD-a.

Odličan je bio i Andrew Bogut, Australac hrvatskih korijena, koji je ubacio 16 poena, ali imao i devet skokova te četiri asistencije.

Momčadi su do sad igrače 26 puta od 1964. godine, ali Australci nikad nisu slavili.

Kod SAD-a najbolji su bili Kemba Walker (Boston Celtics) sa 22 koša, te Harrison Barnes (Sacramento Kings) sa 20 poena.

'Nitko ne može stalno pobjeđivati. Dobili smo lekciju od Australaca, ali iz ovog poraza smo i nešto naučili. Moji igrači su naporno radili na pripremama i dosad je puno napravljeno na tome da budemo što uigraniji. No, naš je posao da budemo bolji iz dana u dan. Ova utakmica pokazala je što ćemo morati popraviti do početka SP-a', kazao je američki izbornik Gregg Popovich.

Inače, prije dva dana SAD su dobile Australiju sa 102:86.

Amerikanci su na predstojećem svjetskom prvenstvu smješteni u skupinu E, zajedno s reprezentacijama Japana, Turske i Češke, dok Australci igraju u skupini H, protiv Litve, Kanade i Senegala.