španjolska liga

Atletico Madrid sredio 'šišmiše' i na ljestvici preskočio Barcelonu

28.01.2024 u 23:43

Bionic
Reading

Nogometaši Atletico pobijedili su Valenciju 2-0 na svom stadionu Metropolitano u Madridu, u posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 22. kola španjolske LaLige

Na kraju prvog poluvremena Samuel Lino (45+4) je postigao vodeći gol, a konačnih 2-0 postavio je Memphis Depay u 57. minuti.

Atletico se s 44 boda izjednačio s Barcelonom te se probio na treće mjesto zbog bolje gol-razlike. Vodeća Girona ima 55 bodova, jedan više od drugoplasiranog Real Madrida. Valencia je s 32 boda ostala na osmoj poziciji.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir donio je bod svojoj Osasuni postigavši gol za 1-1 u dvoboju odigranom na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli.

Domaća momčad je povela u 24. minuti, a strijelac je bio Isaac Romero. Osasuna je izjednačila u 55. minuti. Nakon udarca iz kuta Budimir je loptu zahvatio glavom, ali je ona produžila do njegovog suigrača Davida Garcije. On je pucao sa sedam metara, ali je uputio loptu ravno na nogu Budimira koji ju je preusmjerio u mrežu.

  • +5
Sevilla - Osasuna, španjolska liga, 28.1.2024. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

To je njegov deseti prvenstveni gol u ovoj sezoni i sada je na diobi šestog mjesta s Gerardom Morenom iz Villarrela, na popisu najboljih strijelaca LaLige. Na vrhu su s po 14 golova Artem Dovbik iz Girone i Jude Bellingham iz Real Madrida.

Budimir je odigrao cijelu utakmicu za momčad iz Pamplone koja se nalazi na 12. mjestu, a s 26 bodova se izjednačila s desetoplasiranim Getafeom i s Alavesom koji je na 11. poziciji.

Sevilla je prekinula niz od pet uzastopnih poraza u prvenstvu, ali samo jedan osvojen bod pred domaćim navijačima je slab utržak za momčad koja se bori za opstanak, a samo je jedan bod dijeli od zone ispadanja među drugoligaše.

Andaužani su kraj utakmice dočekali s desetoricom na terenu, jer je Suso u 86. minuti isključen zbog opasnog starta.

  • +5
Celta - Girona Izvor: EPA / Autor: Salvador Sas

U drugom nedjeljnom dvoboju Cadiz i Athletic Bilbao odigrali su utakmicu bez golova. Gosti su ostali i bez udarca unutar okvira.

Athletic je s 42 boda na petoj poziciji, a Cadiz sa 16 bodova drži 18. mjesto.

Nogometaši Girone ponovno su se probili na vrh ljestvice, nakon što su kao gosti svladali Celtu Vigo 1-0 i tako došli do 17. prvenstvene pobjede u ovoj sezoni. Strijelac pobjedničkog gola bio je 31-godišnji španjolski napadač Portu u 20. minuti. 

Standings provided by Sofascore