PRATE GA KROZ UTAKMICE

Arsenal dolazi u Kustošiju s pet milijuna funti za 16-godišnjeg nogometaša

28.10.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Nakon što je iz NK Kustošije put Barcelone otišao igrač iz niželigaša Kustošije, Mikayil Faye, ovaj zagrebački klub 'priprema' još jednog igrača za kojeg se raspituju velikani. Riječ je o Dinu Klapiji, 16-godišnjem napadaču

Dino Klapija na meti je londonskog Arsenala. A kako piše Daily Mail, trener Topnika Mikel Arteta slao je svoje 'skaute' već na tri utakmice, kako bi ga izvijestili o mogućnostima mladog nogometaša.

Engleski dnevnik navodi kako su za Klapiju interes pokazali već Manchester United, RB Leipzig, Borussia Dortmund, te po najnovijem - Arsenal.

Daily Mail dodaje kako su ga Artetini skauti opisali kao snažnog i brzog igrača, koji dobro igra s obje noge i vrlo je opasan iz prekida.

Inače, Klapija je rođen u SAD-u, te uz američke 'papire' ima i hrvatske. Prije prelaska u Kustošiju bio je i u Dinamovoj nogometnoj školi.

Nastupao je za U17 reprezentaciju Hrvatske, trenutno igra za seniore Kustošije za koje je skupio šest utakmica u SuperSport drugoj NL, a također je i član juniorske ekipe koja igra u juniorskom SuperSport HNL-u.

Zanimljivo, Klapija je dobio i poziv u američku reprezentaciju, odnosno da se priključi kampu u Oregonu, u kojem se Amerikanci pripremaju za FIFA U17 Svjetsko prvenstvo koje sljedeći mjesec počinje u Indoneziji.

Kustošija ga je navodno voljna prodati već u siječnju, ali želi pet milijuna funti, plus postotak od sljedeće prodaje.